Як стати взірцевою громадою онлайн: поради, приклади, план дій

Проста істина каже: якщо вас немає в інтернеті — вас немає взагалі. Для багатьох громад розвиток власних офіційних вебсайтів став нормою, деякі ж лише починають цей шлях.

 

 

Аби спростити громадам перехід в онлайн, SocialBoost в рамках Програми DOBRE започаткувала рубрику Цифрові громади. В ній зібрані практичні поради, детальні кейси та рекомендації, як підлаштувати сайт під потреби вашої ОТГ. Відтак, пропонуємо вам покроковий план з розвитку офіційного сайту. Користуйтесь, поширюйте серед зацікавлених осіб та керівництва, досягайте окреслених цілей разом.

 

Тож, з яких кроків почати?

 

1. Усвідомити, що без онлайну нікуди. Ви можете мати карколомні успіхи, найпрозоріший в Україні бюджет, найрівніші дороги — однак поки результати заховані у стосах папірців, на сталий розвиток та нові партнерства не розраховуйте. Радимо спершу прочитати, чому громадам таки важлива присутність онлайн. Сприймайте сайт, як невід’ємну складову розвитку ОТГ, вашу візитівку перед партнерами — і дійте відповідно.

 

 

2. Зрозуміти, що сайт це більш ніж набір сторінок з контактами та даними. Офіційний ресурс вашої громади — майданчик для налагодження контакту з усіма цільовими аудиторіями, від інвестора до туристів та мешканців. Розвивати його слід проактивно, спираючись на пріоритети громади. За цим — у наступний пункт :)

3. Визначити пріоритети ОТГ й транслювати їх через сайт. Можливо, ваша мета — стати громадою №1 за розвитком сервісів електронної демократії? Або ж втілювати відкритість та прозорість? Чи знайти того самого інвестора, а краще — двох? Все змінюється, і головні акценти ОТГ не виключення. Вивчайте поради та використовуйте на користь цифрового зростання:

Залучення інвестора

Розвиток партисипації

Сприяння прозорості та підзвітності

 

 

Що робити вже зараз?

 

 

 

  • Надихнутися прикладами сайтів, створених громадами на платформі Dosvit:

Створюйте, експериментуйте та пам’ятайте — всі ваші великі цифрові цілі досяжні.

Повну серію порад для цифрової складової розвитку громад шукайте за посиланням у рубриці “Цифрові Громади”. Дізнавайтесь, як розвивати сайт громади за новим підходом, залучати мешканців до розвитку ОТГ та зацікавлювати громадою інвестора. Рубрика “Цифрові Громади” розроблена командою SocialBoost у рамках Програми DOBRE.

Теги:

DOBRE Dosvit електронне врядування

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...