Названо переможця конкурсу “Наша громада”. Хто отримає 500 000 гривень

30 вересня у студії ICTV відбулася церемонія нагородження переможця конкурсу “Наша громада”.

 

 

Всі учасники показали високий рівень налаштованості, тож вони можуть пишатися собою. Їхні пропозиції та проєкти допоможуть українцям і покажуть, чому реформа з децентралізації є важливою, і яку користь вона може принести Україні. Кажуть, коли квітне громада, то квітне Україна. Саме тому уряд США в особі USAID допомагає і підтримує реформу з децентралізації. Протягом останніх років ми в рамках проєкту “Децентралізація приносить кращі результати (DOBRE)” співпрацювали зі ста місцевими громадами в десяти областях України. Не важливо, хто став переможцем, переможцями стали всі громади, і я сподіваюсь, що вони і надалі будуть агентами змін як в своїх громадах, так і в усій Україні, - розпочав свій виступ Джим Хоуп, директор місії USAID в Україні та Білорусі.

 

 

Протягом останнього місяця конкурсу журі переглядало детальні описи проєктів та обирало переможця конкурсу. За результатами голосування найбільшу кількість балів набрали 5 громад:

 

 

Я хочу подякувати всім, хто створював цей конкурс і брав у ньому участь. Треба розуміти, що всі досягнення, якими пишається наша країна відбуваються на рівні місцевих громад. Всі громади є переможцями, майже 300 громад подали заявки і це фантастичний результат, - долучився до церемонії та підтримав учасників Олександр Богуцький СЕО StarLightMedia.

 

 

Переможцем конкурсу та грошовий приз у розмірі 500 000 гривень отримала  Вознесенська громада Миколаївської області зі своїм проєктом “Компостуй - громаду гуртуй!”.

Вознесенська громада подала на конкурс ідею проєкту ефективної організації системи сортування сміття та поводження з відходами. Побутові відходи планують перетворити на сировину для виготовлення добрив. Така практика поводження з біовідходами дозволить до 40% скоротити кількість сміття, що потрапляє на полігон, та знизити ризик виникнення пожеж. Метою проєкту є зменшення негативного впливу відходів на довкілля шляхом впровадження компостування.

 

 

Дуже вдячний усім! Ми зрозуміли сьогодні, що треба робити акцент на екологію та економіку. Ми вже працюємо над цим проєктом і вже роздали більше 70 компостерів людям, які наразі користуються ними, і ще хочемо придбати 214. Ми плануємо на ці кошти придбати 3 подрібнювачі для гілок, таким чином зможемо зменшити тариф на сміття для громади, - прокоментував свою перемогу Євген Величко, голова Вознесенської територіальної громади.

 

 

Я вітаю переможців, радила б їм придбати подрібнювачі українського виробництва, у Львові виробляють такі. Також я хочу сказати, що ми будемо надалі підтримувати проєкти інших громад. Наприклад, можу пообіцяти інформаційну підтримку Сосницькій громаді. Я дуже рада, що маленькі міста та села можуть змінюватися, ці зміни відбуваються завдяки таким людям, які є в наших громадах, - оголосила  з трибуни Олена Фроляк,  головна редакторка інформаційної служби телеканалу ICTV.

Усі 26 фіналістів отримали дипломи про участь у конкурсі від організаторів та журі.

 


Конкурс проводився телеканалами ICTV та СТБ спільно з Українським кризовим медіа-центром у рамках Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Метою конкурсу було підтримати активні та дієві громади, розповісти на національному рівні про місцеві досягнення і зміни у селах та малих містах, показати успішні ініціативи та фінансово підтримати обрану громаду у реалізації проєкту. Конкурс дав змогу громадам проявити себе та показав успішність децентралізації.

 

 

 

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 травня 2024

Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх зміни - запис вебінару

Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх...

16 травня 2024 року Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему «Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх...

20 травня 2024

Закупівлі для ЗСУ: законопроект, який спростить процедури для громад, готовий до другого читання

Закупівлі для ЗСУ: законопроект, який спростить...

20 травня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...

20 травня 2024

Інститут старост в умовах війни: законопроект готовий до другого читання

Інститут старост в умовах війни: законопроект...

20 травня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...

20 травня 2024

Взаємодія місцевого самоврядування та органів державної влади на місцях - експерти проаналізували тенденції

Взаємодія місцевого самоврядування та органів...

Центр соціологічних досліджень, децентралізації та регіонального розвитку при Київській Школі Економіки у партнерстві...