«Обличчя нових громад»: у Києві відкрили фотовиставку

 

Фотовиставку "Обличчя нових громад" відкрили Український кризовий медіа-центр, Міністерство розвитку громад та територій України, Укрзалізниця та Програма USAID "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE). У залі Південного залізничного вокзалу експозиція працюватиме до 1 вересня.


55 світлин - частина масштабної фотоекспедиції, яку організував Український кризовий медіа-центр, у рамках Програми USAID DOBRE, у 2020 році. Фотограф, Владислав Содель, відвідав 12 громад у Тернопільській, Дніпропетровській, Харківській, Кіровоградській, Івано-Франківській, Миколаївській та Херсонській областях. Через світлини гості виставки можуть побачити досягнення громад, реалізовані за реформи місцевого самоврядування.

"Коли ми об'єднувалися, то самі не уявляли, скільки у нас буде можливостей і скільки всього ми зможемо зробити. За 3,5 роки ми змогли втілити багато своїх ідей в життя і залучили у розвиток громади 55 мільйонів гривень - це і ремонти дитсадків, шкіл, нові спортмайданчики та футбольні поля, дороги, освітлення вулиць", - сказав під час відкриття  Микола Антошик, голова Помічнянської ТГ Кіровоградської області.

 

 

В’ячеслав Негода, заступник міністра розвитку громад та територій, зазначив:

"На світлинах ми бачимо нові обличчя, новий зміст місцевого самоврядування. Адже успішна громада - успішна країна".

 

 

Джим Хоуп, директор Місії USAID, у привітальному слові підкреслив, що фотовиставка показує позитивні наслідки та результати процесу децентралізації.

"Виставка відбувається у дуже слушний час - напередодні річниці Незалежності України. Це та нагода, коли можна висловити свою гордість, що за роки було здійснено, завдяки новим економічним можливостям".

 

 

Володимир Коваль, директор філії «Вокзальна компанія» АТ “Укрзалізниця”, підсумував:

"Невипадково темою виставки є життя пересічних громадян України, які кожного дня роблять свою справу. Це ті люди, які роблять Україну сучасною, а громади - сильнішими".

 

 

Нагадаємо, виставку "Обличчя нових громад" презентували у Кропивницькому, Херсоні та Івано-Франківську. Світлини доступні для перегляду у фотобанку Українського кризового медіа-центру та у фотогалереї порталу Децентралізація.

Приєднані зображення:

Теги:

DOBRE В'ячеслав Негода

Джерело:

Український кризовий медіа-центр

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

01 червня 2024

01 червня 2024

5 червня - оголошення найкращого міста та мера України

5 червня - оголошення найкращого міста та мера...

5 червня у Києві відбудеться Конференція з демократичного врядування, на якій буде оголошено найкраще місто України...

01 червня 2024

Децентралізація: найважливіше за травень

Децентралізація: найважливіше за травень

На початку кожного місяця портал «Децентралізація» підбиває підсумки місяця, що минув. Говоримо про важливі рішення,...

31 травня 2024

Три громади Закарпаття об’єдналися заради здоров’я своїх мешканців

Три громади Закарпаття об’єдналися заради...

Батівська, Косоньська та Великоберезька громади завдяки експертній підтримці U-LEAD офіційно оформили співробітництво...