How to calculate work experience in local self–government bodies

Lesya Fedchenko, a legal expert, explains the procedure of calculating work experience in local self–government bodies.

After 01.05.2016 public service experience is calculated under the Procedure of Calculating the Public Service Experience, confirmed by resolution № 229 of the Cabinet of Ministers of Ukraine as of 25.03.2016. According to clause 4 of the Procedure, the term of occupying positions in local self–government bodies, envisaged by the Law on local self–government service, is included in the public service experience. At the same time, the new Procedure doesn’t contain any provisions on including work in local self–government bodies in the public service experience.

Колонка відображає винятково позицію її автора. За достовірність інформації відповідає автор колонки. Точка зору редакції порталу «Децентралізація» може не збігатися з точкою зору автора колонки.

Share the news:

Comments:
Default image
Тетяна
08.04.2021 - 16:43
Добрий день.Як бути в моїй ситуації?З 01.01.2009р.я прийняла присягу і стала головним бухгалтером в міській раді,мені присвоїли ранг та категорію(держслужба).05.05.2009р. мене переводять з головного бухгалтера на посаду спеціаліста-бухгалтера в цій же міській раді без категорії та ранга(службовець).І так я працюю 9 років,не держслужбовцем.Далі 01.03.2018р.я переходжу на головного спеціаліста(проходжу конкурс),присвоюють знову категорію та ранг(знову я держслужбовець).Який у мене стаж роботи,який дає право на надбавку за вислугу років,враховується лі 9 років не держслужби в цій стаж?
Відповісти
Default image
Василь
20.04.2021 - 15:43
Ми районний будинок культури. У грудні 2020 р. новостворена районна рада прийняла рішення передати нашу юридичну особу до міста (громаду). Місто лише 25 лютого 2021 р. на сесії прийняли рішення прийняти нашу юридичну особу. З січня по сьогодні заробітна плата нам не виплачується. Район відмовляє у виплаті заробітної плати посилаючись на положення Бюджетного кодексу, і спрямовує на місто. У місті кажуть допоки не підпишуть акт прийому - передачі майна з районом, і поки район не внесе зміни до держреєстру ЄДРПУО про засновника вони нічого виплачувати не будуть. Як нам далі бути адже нас з роботи не звільняли і ліквідація закладу не відбувалась.? Не вже за цей період з січня 2021 ніхто не несе відповідальності? Допоможіть розібратись, як має бути в такій ситуації з працівниками юридичної особи, яку передають з району на місто? Дякуємо за відповідь.
Відповісти
Default image
Ірина Букіна
30.04.2021 - 10:06
Добрий день! Відповідно до частини четвертої статті третьої Закону України «Про військово-цивільні адміністрації» - працівники військово-цивільних адміністрацій населених пунктів (крім військовослужбовців військових формувань, утворених відповідно до законів України, осіб рядового і начальницького складу правоохоронних органів, які відряджаються до них у встановленому законодавством порядку для виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки із залишенням на військовій службі, службі в правоохоронних органах без виключення зі списків особового складу), які здійснюють посадові обов’язки, безпосередньо пов’язані з виконанням цими військово-цивільними адміністраціями повноважень органів місцевого самоврядування, є посадовими особами місцевого самоврядування, на яких поширюється дія Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування. Керівник селищної військово-цивільної адміністрації, створеної на території об’єднаної територіальної громади, де за рішенням ЦВК не були призначені перші вибори, призначений розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації. Проте, в розпорядженні не вказано про присвоєння йому рангу посадової особи місцевого самоврядування та не встановлено надбавку за вислугу років. Просимо надати роз’яснення щодо таких питань: 1.Чи є керівник селищної військово-цивільної адміністрації, створеної на території об’єднаної територіальної громади, де за рішенням ЦВК не були призначені перші вибори, посадовою особою місцевого самоврядування? 2. Чи складає він присягу посадової особи місцевого самоврядування? 3. Чи йому має бути присвоєно ранг посадової особи місцевого самоврядування та в якій категорії посад? 4. Хто має встановлювати керівнику надбавку за вислугу років?
Відповісти
Default image
Людмила
12.07.2021 - 13:13
Доброго дня. Скажіть будь-ласка, чи зараховується працівнику, що був на посаді державної служби період перебування в декретній відпустці по догляду за дитиною до 3 років у вислугу років на надбавку та для додаткової відпустки за стаж? Чи цей період потрібно віднімати? Дякую за відповідь.
Відповісти
Default image
Людмила
13.07.2021 - 11:08
Доброго дня. Підскажіть будь ласка. Така ситуація. Чи можна з посади службовця,секретаря-друкаря перевести на посаду в.о. начальника загального відділу без проведення конкурсу за призначенням голови селищного голови. І взагалі чи можна призначати на посадові посади ОМС на в.о. спеціаліста наприклад, без конкурсу? Дуже дякую за відповідь.
Відповісти
Default image
Людмила
22.07.2021 - 10:35
Доброго дня. Підскажіть чи подає заступник сільського голови декларацію? та чи повинен обов‘язково проходити спеціальну перевірку? Дякую
Відповісти
Default image
Лариса
11.08.2021 - 11:46
Доброго дня. Підскажіть будь ласка щодо щорічної відпустки. Я прийшла працювати в сільську раду касиром 26.10.2011року,поті була переведена на посаду завідувача ВОБ .відпустка була 28 календарних днів далі пройшла конкурс і з 01.02.2021 року згідно заяви переведена на іншу посаду і є державним службовцем спеціалістом 1 категорії як розрахувати період на щорічну відпустку.
Відповісти
Default image
Антон
17.08.2021 - 09:22
і жодної відповіді... супер! Де ж зворотній звязок з людьми? і так скрізь. Написали якусь статейку і все, молодці. А практичні питання і проблеми залишаються на плечах людей ніякої допомоги. Зато скрізь звуть як круто, що відбулась децентралізація! дійсно круто, якщо не вникати в проблеми, які внаслідок цього створилися
Відповісти
Default image
Петро
03.12.2021 - 11:30
Чи враховується в спец.стаж робота в виборчій комісії (голова виборчої комісії)
Відповісти
Default image
Олексій
20.01.2022 - 13:27
Доброго дня! Підскажіть будь ласка щодо додаткової відпустки за стаж служби в органах місцевого самоврядування. Особа з 2010 року працювала на посаді службовця (діловода) в сільській раді. У 2018 році вона стала посадовою особою органу місцевого самоврядування (керівник відділу). Даній особі встановлена надбавка за вислугу років із врахуванням періодів перебування на посаді службовця (діловода). Питання таке, чи потрібно враховувати стаж служби в органах місцевого самоврядування (з 2010 по 2018 рік) для надання даній особі відпустки за вислугу років в омс?
Відповісти
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

08 July 2024

На Рівненщині обговорили реформу профільної середньої освіти та критерії створення академічних ліцеїв

На Рівненщині обговорили реформу профільної...

У регіонах тривають громадські обговорення реформи профільної середньої освіти. 5 липня в Рівному відбулася зустріч...

08 July 2024

Як місцева влада може допомогти бізнесу: інструменти фінансової підтримки

Як місцева влада може допомогти бізнесу:...

Бізнес відіграє основну роль в економіці України, адже забезпечує робочі місця та є важливим джерелом надходжень до...

07 July 2024

Громади Волині, Рівненщини, Харківщини, Одещини та Херсонщини співпрацюватимуть з громадами Литовської Республіки

Громади Волині, Рівненщини, Харківщини, Одещини...

Церемонія підписання договорів про співробітництво відбулася в рамках Форуму громад «Реформи. Децентралізація....

07 July 2024

Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві кредити, громадянам – безвідсоткові кредити, ОСББ – безповоротні гранти

Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві...

Програми з енергогенерації, децентралізацію енергетики та збільшення потужностей обговорили учасники розширеного...