On «deputy guarantees» and average salary payment from the local budget

After all local elections among the most topical issues for local self-government representatives there is the issue of the so called «deputy guarantees» for persons, having held elective posts at local self-government bodies and being unable to return to the previous work place.

The publication considers the essence of the guarantees envisaged by article 33 of the Law of Ukraine On the Status of Local Council Deputies, the persons eligible for them, the procedure and mandatory conditions of getting such guarantees.

 

Колонка відображає винятково позицію її автора. За достовірність інформації відповідає автор колонки. Точка зору редакції порталу «Децентралізація» може не збігатися з точкою зору автора колонки.

Share the news:

Comments:
Default image
Іван
16.01.2021 - 11:16
З тексту цієї статті я зрозумів що сільський голова, повноваження якого закінчилися, і який до обрання на посаду голови ради працював приватним підприємцем не може претендувати на виплату із місцевого бюджету середнього заробітку протягом не більше 6 місяців. ПРАВИЛЬНО Я ЗРОЗУМІВ?
Відповісти
Default image
Лілія
02.02.2021 - 16:52
Зовсім недавно ця авторка давала наступне роз'яснення:"У № 11 газети "Місцеве самоврядування" ми писали про "ідеальний варіат" - тобто як повинно все правильно оформлятися від обрання особи на виборну посаду і до момтенту припиення нею повноважень. Так, правильно було б писати заяву про звільення з роботи у зв'язку із переходом на виборну посаду (п. 5 ст. 36 КЗпП), і тоді були б усі підстави збереження за Вами Вашого робочого місця за попереднім місцем роботи. Однак, Ви цим не скористалися "по незнанню", можливо. Проте, на можливість виплати Вам із місцевого бюджету середньомісячного заробітку це не впливає, якщо: 1) після припинення повнвоажень Ви не працевлаштовані; 2) не маєте права на будь-який вид пенсії (в тому числі - по інвалідності). Тобто, маєте повне право звернутися до сільської ради за виплатою 6-місячною. Єдине, що Ви втратили, коли звільнилися за власним бажанням - можливість повернутися на Ваше попереднє місце роботи."
Відповісти
Default image
Лілія
02.02.2021 - 17:12
І де ж справедливість? Якщо людина пропрацювала все життя, через не обізнаність звільнилася за ст. 38, то вже не має права на виплати.
Відповісти
Default image
Андрій
10.02.2021 - 17:19
Відповідно до абз. 3 ч. 2 ст. 33 Закону час, коли колишній депутат тимчасово не працював у зв'язку з неможливістю надання йому попередньої або рівноцінної роботи (посади) безпосередньо після закінчення строку його повноважень, зараховується, але не більше 6 місяців, до страхового стажу і стажу роботи (служби) за спеціальністю, за якою депутат працював до обрання у місцеву раду, де він виконував свої обов'язки на постійній основі. Страховий стаж зарахують за умови сплати ЄСВ. Хто повинен нарахувати та сплатити єдиний соціальний внесок?
Відповісти
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

06 July 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 July 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 July 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 July 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...