Операція «ГУСь»: Громада – Університет – Студент

Працевлаштування молоді в ОТГ, потреба у висококваліфікованих фахівцях та питання кадрової політики у громадах – саме ці питання обговорювалися 15 лютого в Миколаївському Центру розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Участь у обговоренні взяли заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Кушнір, директор обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько, в.о. директора департаменту освіти і науки ОДА Олена Удовиченко, депутат обласної ради Олександр Каражей, представники ОТГ, громадських організацій, викладачів і студентства на чолі з студентським мером Тетяною Пустовойтенко.

Директор Миколаївського ЦРМС Валентин Бойко окреслив нові тенденції розвитку кадрового потенціалу ОТГ, що мають бути запроваджені через прийняття нового Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування», яким встановлюються нові права та обов'язки посадових осіб, а також гарантії  справедливої оплати праці.

«Проблема кадрового голоду в ОТГ існує. Попит в громадах на молодих спеціалістів є. Талановита молодь, яка бажає працювати, також є. Все, що потрібно зробити, – організувати та сприяти взаємодії на рівні громада–молодь. Люди повинні знати, що вони впливають на прийняття важливих рішень. Люди на місцях краще знають, що їм потрібно, і в даному ракурсі я розглядаю студентство і молодь як найважливішу рушійну силу. Саме молодь має бажання та гнучкість до змін. В університеті студенти здобувають теоретичні знання і досвід, який сотні людей випробовували до них. Але саме зараз, працюючи в громадах, є шанс здобути нові навички, свій власний досвід, застосовуючи нові ідеї та підходи» - зауважив заступник голови ОДА Олександр Кушнір.

Депутат Миколаївської обласної ради Олександр Каражей зазначив, що сьогодні в ОТГ існує певний кадровий голод, тому громади спрямовують свої зусилля на залучення молоді, в тому числі й через встановлення високого рівня зарплат та надання безоплатного житла.  

Реформа децентралізації проводиться, зокрема, і для молоді, щоб дати їй інструменти впливу на місцеву владу, на рішення та процеси, які відбуваються в ОТГ, на створення різноманітних проектів, спрямованих на вирішення соціальних, економічних та інших питань. «Громада має більше десяти вакансій, серед яких вчителі, бібліотекар, юрист, спеціаліст з економіки, землевпорядник, водії в пожежну охорону. Нам потрібні молоді кадри задля успішного подальшого розвитку», - акцентувала Тетяна Шакунова, голова Шевченківської ОТГ.

16.02.2018 - 15:16 | Переглядів: 15171
Операція «ГУСь»: Громада – Університет – Студент

Приєднані зображення:

Теги:

молодь

Область:

Миколаївська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...