Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади - розпочалися парламентські слухання (+відео)

Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи засідання, зазначив, що попередні парламентські слухання на цю тему відбулися ще у 1998 році. "За цей період ми побачили негативні тенденції в розвитку спорту в нашій країні. Тому політика держави в цій галузі потребує особливої уваги на сучасному етапі. Особливо це стосується спортивного виховання молодих людей. Це впливає на обороноздатність нашої держави. В час війни, в час викликів, які стоять перед нами Україні важливо мати сильну, підготовлену молодь, яка буде здатна захищати Українську державу", - зазначив він.

Головуючий також наголосив на важливості для України забезпечити належне функціонування дитячо-юнацького спорту, який, з одного боку загартовує фізично мільйони підлітків, а з іншого боку виховує нових зірок українського спорту.

Андрій Парубій відзначив великі проблеми у сфері фізичної культури і спорту. "Під гаслом оптимізації відбувається значне скорочення чисельності дитячо-юнацьких шкіл і тренерсько-викладацького персоналу. За даними обласних державних адміністрацій, що надійшли до Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, за минулий рік кількість учнів спортивних шкіл скоротилася майже на 30 тисяч осіб. Виникає сумне питання: скільки учнів спортивних шкіл ми можемо втратити в цьому році і як це відобразиться на рівні дитячої захворюваності та підліткової злочинності? Не менш важливим питанням є забезпечення належного викладання фізичного виховання у навчальних закладах, надання необхідної підтримки спорту вищих досягнень. Безумовно, перелік тих проблем, які накопичилися у цій сфері багато і наше завдання сьогодні детально проаналізувати ці проблеми, а також запропонувати шляхи виходу", - зазначив він.

Андрій Парубій закликав учасників слухань не тільки наголошувати на цих труднощах, а також пропонувати міністерству, профільному парламентському комітету конкретні пропозиції, шляхи виходу з тих проблем, які ми маємо, щоб ми могли сформувати загальну спільну концепцію, які потім затвердить Верховна Рада окремим рішенням, а органи виконавчої влади будуть її реалізовувати.

23.03.2016 - 19:11 | Переглядів: 16236
Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади - розпочалися парламентські слухання (+відео)

Відео:

Теги:

спорт

Джерело:

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 липня 2024

Карбонова громада. Інтерв’ю очільника Долинської ТГ

Карбонова громада. Інтерв’ю очільника...

Голова Долинської громади Івано-франківської області Іван Дирів про те, як його громада «постачає світло» державі і...

03 липня 2024

Успішна стратегія - здорова громада: як ефективно спланувати розвиток медичної сфери на місцях

Успішна стратегія - здорова громада: як...

Сьогодні вже нікого не треба переконувати у важливості стратегічного планування та його ролі у забезпеченні сталого...

03 липня 2024

Культура та креативні індустрії для сталого регіонального розвитку: тези з форуму у Вінниці

Культура та креативні індустрії для сталого...

26 червня у Вінниці відбувся другий із серії культурних форумів Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та...

03 липня 2024

Громада з туристичними та медійними амбіціями: як Царичанці втілюють мрії в життя завдяки співпраці з міжнародними партнерами

Громада з туристичними та медійними амбіціями:...

Царичанська селищна громада одна із найстаріших на Дніпропетровщині – перші згадки про цей край датуються 1604 роком....