Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади - розпочалися парламентські слухання (+відео)

Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи засідання, зазначив, що попередні парламентські слухання на цю тему відбулися ще у 1998 році. "За цей період ми побачили негативні тенденції в розвитку спорту в нашій країні. Тому політика держави в цій галузі потребує особливої уваги на сучасному етапі. Особливо це стосується спортивного виховання молодих людей. Це впливає на обороноздатність нашої держави. В час війни, в час викликів, які стоять перед нами Україні важливо мати сильну, підготовлену молодь, яка буде здатна захищати Українську державу", - зазначив він.

Головуючий також наголосив на важливості для України забезпечити належне функціонування дитячо-юнацького спорту, який, з одного боку загартовує фізично мільйони підлітків, а з іншого боку виховує нових зірок українського спорту.

Андрій Парубій відзначив великі проблеми у сфері фізичної культури і спорту. "Під гаслом оптимізації відбувається значне скорочення чисельності дитячо-юнацьких шкіл і тренерсько-викладацького персоналу. За даними обласних державних адміністрацій, що надійшли до Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, за минулий рік кількість учнів спортивних шкіл скоротилася майже на 30 тисяч осіб. Виникає сумне питання: скільки учнів спортивних шкіл ми можемо втратити в цьому році і як це відобразиться на рівні дитячої захворюваності та підліткової злочинності? Не менш важливим питанням є забезпечення належного викладання фізичного виховання у навчальних закладах, надання необхідної підтримки спорту вищих досягнень. Безумовно, перелік тих проблем, які накопичилися у цій сфері багато і наше завдання сьогодні детально проаналізувати ці проблеми, а також запропонувати шляхи виходу", - зазначив він.

Андрій Парубій закликав учасників слухань не тільки наголошувати на цих труднощах, а також пропонувати міністерству, профільному парламентському комітету конкретні пропозиції, шляхи виходу з тих проблем, які ми маємо, щоб ми могли сформувати загальну спільну концепцію, які потім затвердить Верховна Рада окремим рішенням, а органи виконавчої влади будуть її реалізовувати.

23.03.2016 - 19:11 | Views: 16232
Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади - розпочалися парламентські слухання (+відео)

Video:

Tags:

sport

Source:

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

02 July 2024

В Одесі обговорили реформу профільної середньої освіти та планування мережі академічних ліцеїв

В Одесі обговорили реформу профільної середньої...

У регіонах тривають громадські обговорення реформи профільної середньої освіти. 27 червня приблизно 150 освітян та...

02 July 2024

Програма USAID DOBRE провела воркшоп про планування громадських просторів на Lviv Urban Forum

Програма USAID DOBRE провела воркшоп про...

Із 27 до 29 червня у Львові проходить урбаністичний форум, на який зʼїхались 600 учасників із різних куточків...

02 July 2024

Які документи потрібні для укладання договору про співробітництво громад: пакет зразків

Які документи потрібні для укладання договору...

Програма USAID DOBRE підготувала пакет зразків документів, необхідних громадам для проходження процедури укладання...

01 July 2024

Каталог можливостей - гранти та конкурси для громад

Каталог можливостей - гранти та конкурси для...

Міжнародна співпраця стала важливим інструментом подолання гуманітарної кризи, відбудови громад, підтримки бізнесу та...