Учні-стажери Черкаської міської ради перебувають з візитом у Латвії

У Черкасах допомагають учнівській молоді визначитися зі своїм професійним майбутнім і, водночас, виховують нове покоління місцевого самоврядування.


Учнівська молодь Черкас, яка проходила стажування в міській раді, цими днями перебуває з візитом у латвійському місті-побратимі Валмієра. До складу делегації, крім переможців стажування, ввійшли також голова учнівської міжпарламентської асамблеї, представники органів місцевого самоврядування Черкас та жіноча команда із футзалу КДЮСШ №1. Очолила делегацію заступниця Черкаського міського голови Анастасія Чубіна.

Про це повідомляє сайт Черкаської міської ради.

У рамках візиту спортсменки проходять тренування, оглядають спортивну інфраструктуру та провели товариський матч із місцевою футзальною командою.

Стажери, які вивчали досвід місцевого самоврядування у Черкасах, зустрілися з міським головою Валмієри Янісом Байксом, поспілкувалися з лідерами учнівського і студентського самоврядування. Також сьогодні була підписана угода про співпрацю між Черкаською спеціалізованою школою № 33 і найбільшою школою міста Валмієра. В планах візиту - ознайомлення із системою освіти, культури та спорту міста-побратима.

«Вдячні міському голові Янісу Байксу за гостинний прийом та готовність ділитися досвідом! А також усьому латвійському народу за підтримку України у важкі часи», - сказала заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

"Децентралізація" раніше писала, що у Черкасах протягом кількох місяців 132 представники активної учнівської молоді проходили практику в органах місцевого самоврядування. За словами Анастасії Чубіної, інтерес до місцевого самоврядування з боку молоді обумовлений глобальними змінами, які зараз відбуваються у нашій країні. Ці зміни, на її думку, викликають нову хвилю росту громадянської свідомості.

Views: 1901
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: youth
Read more: