Більше 110 тисяч пошкоджених об’єктів в Україні. Які особливості робіт з ліквідації наслідків – роз’яснення

Мінрегіон спільно з Асоціацією міст України надали роз’яснення щодо особливостей здійснення органами місцевого самоврядування невідкладних робіт з ліквідації наслідків збройної агресії рф, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд.

Завантажити РОЗ’ЯСНЕННЯ 

Днями відбувся семінар для територіальних громад, на якому фахівці Мінрегіону надали повну інформацію щодо відновлення інфраструктури населених пунктів.

Заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська  ознайомила учасників заходу з Порядком виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації та відновлення інфраструктури населених пунктів в умовах воєнного стану.

«Важливо, щоб на місцях чітко розуміли процедуру фіксації факту пошкоджень і руйнувань житлових будівель та споруд, завданих Україні внаслідок збройної агресії росії. Адже наразі в різних регіонах нараховується 113 тисяч пошкоджених об’єктів різної категорії, із них 67 тисяч це об’єкти житлового фонду. Для того, щоб якісно підійти до опалювального сезону, необхідно привести до ладу як об’єкти житлово-комунального господарства, так і житлового фонду», — зауважила Наталія Козловська.

Відповідно до Порядку, орган місцевого самоврядування формує перелік пошкоджених/зруйнованих об’єктів для первинного огляду, в тому числі тих, що зареєстровані в «Дії», проводить первинний огляд будівель та споруд, визначає ступінь пошкодження. Далі спеціальна комісія чи експерти проводять обстеження будівлі. В залежності від ступеня пошкодження, формується акт комісійного обстеження та/чи звіт про технічне обстеження. На основі зібраних даних орган місцевого самоврядування або власник будівлі приймає рішення про відновлення будівель та споруд.

За словами Наталії Козловської, найближчим часом буде створена єдина платформа — база даних, яка міститиме всі документи щодо пошкодженого майна. Крім того, акти комісійного обстеження можна буде створювати в електронній формі за допомогою Порталу «Дія».

20.06.2022 - 13:05 | Переглядів: 2246
Більше 110 тисяч пошкоджених об’єктів в Україні. Які особливості робіт з ліквідації наслідків – роз’яснення

Приєднані файли:

Теги:

інфраструктура війна

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...