Білгород-Дністровський отримав функції держархбудконтролю

Нові містобудівні повноваження у рамках децентралізації системи держархбудконтролю отримав Білгород-Дністровський Одеської області.

З набуттям повноважень місцева влада матиме змогу самостійно контролювати всі об’єкти будівництва, що відносяться до незначного класу наслідків (відповідальності). Вони становлять понад 80% від загального обсягу забудов у місті.

Новоутворений орган отримав право проводити перевірки на будмайданчиках, зупиняти самочинні роботи, притягувати до відповідальності порушників містобудівного законодавства. Також місцева Інспекція реєструватиме дозвільні документи щодо об’єктів незначного класу наслідків – приватного житла, господарських споруд, невеликих бізнес-об’єктів тощо.

Все це дозволить створити в місті сприятливі умови для роботи добропорядних забудовників, забезпечить інвестиційну привабливість регіону, дасть місцевій владі ефективні інструменти для боротьби з незаконними будівництвами. А громадянам можливість на місці отримати адміністративні послуги в сфері будівництва.

Білгород-Дністровський став шостим населеним пунктом Одеської області після Чорноморська, Одеси, Южного, Біляївки, Красносілки, що долучився до процесу децентралізації архбудконтролю.

З усіх питань, що стосуються державного архітектурно-будівельного контролю, мешканці Білгород-Дністровського можуть звертатися до новоствореного органу, який знаходиться за адресою: м. Білгород-Дністровський, вул. Михайлівська, 50.

Станом на сьогодні повноваження держархбудконтролю отримали 74 населених пункти. Серед них 20 обласних міст: Луцьк, Маріуполь, Тернопіль, Харків, Херсон, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Ужгород, Одеса, Київ, Дніпро, Суми, Житомир, Черкаси, Сєвєродонецьк, Вінниця, Чернігів, Кропивницький, Миколаїв.

 

Tags:

State Architectural and Building Inspection

Область:

Одеська область

Source:

Прес-служба ДАБІ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...