Доплати представникам місцевої влади за роботу з міжнародними партнерами - законопроект пройшов перше читання
Доплати представникам місцевої влади за роботу з міжнародними партнерами - законопроект пройшов перше читання

5 червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання участі державних органів та органів місцевого самоврядування в реалізації програм та проектів міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва №10284.


Як повідомлялося, цей законопроект дозволить доплачувати працівникам органів місцевого самоврядування, обласних та районних адміністрацій з коштів, залучених через проекти міжнародного співробітництва.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що його мета - забезпечити належну оплату праці за додаткове навантаження посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування, залучених до участі в проектах (програмах), що фінансуються за рахунок коштів бюджетної підтримки, допомоги i грантів Європейського Союзу, урядів та/або муніципалітетів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ.

Між першим і другим читанням норми законопроекту треба буде узгодити з загальною рамкою реформи оплати праці публічних службовців, передбаченою в тому числі законопроектом №8222 (ухвалений за основу 28.07.2023).

«Далі - непроста дискусія між читаннями та синхронізація положень законопроекту із реформою оплати праці в публічному секторі. Обидва напрямки вкрай важливі для євроінтеграції», - прокоментував народний депутат Віталій Безгін.

Views: 597
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: personnel
Read more: