Одеська область підписала Меморандум про взаєморозуміння зі Швейцарсько-українським проєктом UCORD

 

27 травня відбулася церемонія підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Швейцарсько-українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, Агенцією регіонального розвитку (АРР) Одеської області, Одеською обласною радою і Одеською обласною військовою адміністрацією, з метою налагодження тісної співпраці та консолідації зусиль, спрямованих на відновлення та розвиток Одеської області.


Меморандумом передбачається посилення інституційної спроможності АРР Одеської області та удосконалення її організаційної структури відповідно до стандартів ЄС, задля подальшої активізації ролі АРР у відновленні громад та області, а також у плануванні проєктів місцевого й регіонального розвитку, фасилітації діалогу між громадянами, бізнесом та органами влади, зокрема, щодо розробки політик у сферах водопостачання, водовідведення й управління відходами, а також культури та креативних індустрій.

«Сьогодні, окрім підписання меморандуму, очікуємо конкретних результатів. Одещина – це край практиків, і ми не зупиняємося на здійсненому, а працюємо далі. Ця співпраця допоможе розвиватися не лише нашій АРР, а й сільським місцевостям – зокрема, у сфері водопостачання та водовідведення», - сказав начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

 

 

«Переконаний, що сьогоднішній меморандум стане дієвим інструментом для збільшення можливостей економічного розвитку Одеського регіону. Ми раді, що наша область була відібрана у якості пілотного партнера проєкту UCORD. Сьогодні ми докладаємо зусилля, щоб АРР Одещини стала потужним інструментом державної регіональної політики та економічного розвитку», - зазначив голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

У межах передбаченої Меморандумом підтримки інституційного та управлінського зміцнення АРР, проєкт UCORD розгляне бачення агенції, її мету та роль у регіональному розвитку, механізми управління, основні функції, пріоритети, організаційні заходи, кадрові та фінансові вимоги. Це допоможе визначити усі ресурси, необхідні для забезпечення ефективності АРР.

Окрім того, напрями співпраці, закріплені у меморандумі, включають підтримку проєктів водопостачання, водовідведення й управління відходами, а також культури, діалогу та креативних індустрій. Ці ключові напрямки діяльності проєкту UCORD залишаються актуальними для

«В доповнення до розвитку АРР як інституції, орієнтованої євроатлантичну інтеграцію, важливою є наша спільна робота з проєктом UCORD і з усіма профільними департаментами обласної влади, адже ми працюємо спільно для громад та для жителів Одещини», - сказав директор Агенції регіонального розвитку Одеської області Сергій Кононенко.

АРР Одеської області заснована у 2020 році з метою створення міцного підґрунтя для стабільного соціально-економічного розвитку територіальних громад Одещини та регіону в цілому, а також для забезпечення умов для європейської та євроатлантичної інтеграції в рамках Угоди про асоціацію України та ЄС.

«Агенція регіонального розвитку Одеської області уже є сильною установою, яка досягає добрих результатів розвитку для своєї області. У той же час, основа підтримки проєкту UCORD – це формування сталої та цілісної інституційної структури для АРР, яка доповнюється співпрацею на регіональному рівні у сферах водопостачання, водовідведення та управління відходами, а також культури, діалогу та соціальної згуртованості. Тому ми розраховуємо на плідне співробітництво з агенцією, обласною радою та адміністрацією, у тому числі й задля впровадження проєктів у цих секторах, задля відновлення та розвитку Одещини», – додала насамкінець керівниця проєкту UCORD Марина Бриль.

Нагадаємо, днями Волинська область підписала Меморандум про взаєморозуміння зі Швейцарсько-українським проєктом UCORD.

Більше про проєкт UCORD дійзнавайтеся за посиланням. 

Views: 685
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: regional development
Read more: