Волинська область підписала Меморандум про взаєморозуміння зі Швейцарсько-українським проєктом UCORD
Волинська область підписала Меморандум про взаєморозуміння зі Швейцарсько-українським проєктом UCORD

22 травня відбулася церемонія підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Швейцарсько-українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, Агенцією регіонального розвитку (АРР) Волинської області, Волинською обласною радою і Волинською обласною військовою адміністрацією, з метою налагодження тісної співпраці та консолідації зусиль, спрямованих на відновлення та розвиток Волинської області.


Меморандумом передбачається посилення інституційної спроможності АРР Волинської області по стандартах ЄС задля активізації ролі АРР у відновленні громад та області, а також у плануванні проєктів місцевого й регіонального розвитку і розбудова АРР як майданчика для соціальної згуртованості та діалогу між громадянами, бізнесом та органами влади, зокрема, щодо розробки політик у сферах водопостачання, водовідведення й управління відходами, а також культури та креативних індустрій.

«Радий бачити представників UCORD на Волині і вдячний за можливість розширити інвестиційні можливості нашого регіону. Попри умови обмеженого бюджету та недостатнього фінансування ми намагаємося розвиватися, адже цього чекають волиняни. Переконаний, що сьогоднішній Меморандум стане поштовхом для посилення роботи та залучення міжнародної донорської допомоги», - зазначив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

«Саме люди, наші громади найбільше очікують очікують успіху від співпраці з нашими партнерами – проєктом UCORD. АРР під нашим наглядом зможе якісно виконати завдання співпраці та гідно представити Волинську область», - додав начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

Меморандумом передбачено надання підтримки АРР через інституційне зміцнення та трансформацію структур управління. Для цього проєкт UCORD розгляне бачення АРР, її мету та роль у регіональному розвитку, механізми управління, основні функції, пріоритети, організаційні заходи, кадрові та фінансові вимоги. Це допоможе визначити усі ресурси, необхідні для забезпечення ефективності АРР.

«Щоб мати можливість працювати з проєктом UCORD, ми тісно працювали із нашою Наглядовою Радою – їх підтримка є запорукою успіху ефективної АРР», - підкреслила директорка Агенції регіонального розвитку Волинської області Валерія Гончаренко.

АРР Волинської області заснована у 2016 році, з метою створення сприятливих умов для розвитку Волинської області та стимулювання інтегрованого соціального, економічного, культурного розвитку регіону, сприяючи сталому зростанню, підтримці ініціатив громад та забезпеченні якісного життя для всіх жителів Волині.

«Підписання Меморандуму сьогодні – результат тривалого та ретельного відбору, який Волинська область успішно пройшла. Ця область уже приділяє увагу до надзвичайно актуального наразі питання участі у проєктах розвитку від європейських фондів. Ключові навички роботи з нашими європейськими партнерами необхідні зараз для відновлення України та комплексного регіонального розвитку – економічного, інфраструктурного, соціального та культурного. Тож ми працюватимемо із АРР та із обласною владою Волині над розширенням можливостей АРР, що відповідно означає розширення можливостей для кожного мешканця області», – додала насамкінець керівниця проєкту UCORD Марина Бриль.


Швейцарсько-український проєкт «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, який почав діяльність у грудні 2022 р., втілюється за підтримки Швейцарії компанією NIRAS Sweden AB. Перша фаза проєкту триватиме до 2026 р.

Метою проєкту UCORD є сприяння скоординованим діям з відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу і органів влади, що у свою чергу покращує якість життя людей, зміцнює стійкість суспільства, мир та соціальну згуртованість в Україні. Проєкт реалізується через 3 компоненти: “Регіональний розвиток”, “Розвиток потенціалу та екологічних послуг”, “Соціальна згуртованість через культуру та залученість громадян”.

У своєму підході проєкт UCORD акцентує увагу на якісних змінах на регіональному рівні, які можуть бути досягнуті через підсилення інституційної спроможності Агенцій регіонального розвитку за прикладом успішного функціонування відповідних Європейських АРР.

Стежте за онлайн-сторінками Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, Агенції регіонального розвитку (АРР) Волинської області, Волинської обласної ради і Волинської обласної військової адміністрації.

Переглядів: 6989
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: регіональний розвиток
Читайте також: