Як Городоцька та Золочівська громади співпрацюють з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА»

 

Представники Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відвідали Городоцьку та Золочівську громади Львівської області. Під час зустрічей з головами громад мова йшла про поточну й майбутню співпрацю. Голови громад також продемонстрували роботу обладнання, переданого Проєктом USAID «ГОВЕРЛА». Крім того, представники Проєкту відвідали індустріальний парк Городоцької громади та ознайомилися з роботою бізнесів, які розмістилися на території парку.

Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), повідомив:

«USAID надав першочергову кризову та гуманітарну допомогу партнерам у Львівській області на загальну суму понад 1 мільйон доларів США. Водночас, ми також підтримуємо муніципальний розвиток громад Львівщини. Ми зосереджені на майбутньому, і наше постійне партнерство з Львівською областю демонструє наше прагнення вивести Україну на шлях відновлення».

За словами голови Городоцької громади Володимира Ременяка, пріоритетами співпраці Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Городоцької громади є продовження роботи над просторовим плануванням, моніторинг і аналіз діяльності комунальних підприємств для покращення їхньої роботи, розвиток сфери охорони здоров’я та реалізація проєктів поводження із твердими побутовими відходами.

Володимир Ременяк подякував Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за надану підтримку:

«Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» – наш надійний партнер, що постачає різноманітне обладнання, завдяки якому ми маємо можливість продовжувати надавати послуги громадянам. Зокрема, генератори, які ми отримали від Проєкту, працюють для потреб наших комунальних підприємств і ВПО. Також ми вдячні експертам, які надають нам інструменти й навички для роботи над проєктами розвитку. Ми готові посилювати співпрацю між нами, залучаючи бізнес на території громади до спільних проєктів».

Голова Золочівської громади Ігор Гриньків зазначив, передані Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» генератори дозволяють міській раді, гуманітарному штабу та комунальним підприємствам функціонувати та надавати послуги населенню навіть під час відключень електроенергії. Крім того, багатофункціональний екскаватор-навантажувач, який громада нещодавно отримала від Проєкту, значно посилить її спроможність щодо відновлення роботи об’єктів критичної інфраструктури та покращить надання найбільш необхідних послуг для жителів.

Attached images:

Tags:

international support

Область:

Львівська область

Громади:

Городоцька територіальна громада Золочівська територіальна громада

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

06 September 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 September 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 September 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 September 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...