Закарпатська область стала партнером Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

1 червня 2022 року Закарпатська область стала партнером Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»). Угоду про наміри підписали Віктор Микита, Голова Закарпатської ОВА та Габріель Абрагам, Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».


Віктор Микита, голова Закарпатської обласної військової адміністрації:

«Це важливий крок для розвитку наших громад, адже тепер матимемо додаткові можливості для впровадження важливих та корисних ініціатив для населення. Також завдяки Проєкту вдасться зменшити навантаження на територіальні громади, оскільки вони приймають вимушено переміщених осіб. Ми завжди готові до конструктивної співпраці, роботи на результат, тому підтримуємо постійний контакт із закордонними партнерами».

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» має на меті зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування та активізацію залучення громадськості на всіх рівнях. Співпраця з Закарпаттям охопить як обласний, так і місцевий рівень. До десяти громад-партнерок буде відібрано за результатом конкурсу ініціатив.

Інституційна підтримка, планування розвитку територій та управління земельним ресурсами, місцевий економічний розвиток, співробітництво між територіальними громадами, удосконалення надання послуг, залучення мешканців до процесів прийняття рішень у громадах – є пріоритетними напрямками підтримки команди Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Органи місцевого самоврядування матимуть можливість отримати фінансову підтримку для реалізації найбільш актуальних ініціатив громад, а організації громадянського суспільства зможуть взяти участь у конкурсах грантів, кожен з яких також буде спрямовано на розвиток відповідних громад регіону. 

Габріель Абрагам, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»:

«Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» продовжуватиме підтримувати Уряд України у втіленні реформи децентралізації. Проєкт сприяє проведенню реформи в сфері децентралізації, зміцненню спроможності органів місцевого самоврядування та активізації залучення громадян на всіх рівнях. Я радий офіційно розпочати партнерство із Закарпатською областю та підтримати Україну в цей непростий час. Впевнений, що Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприятиме успішній реалізація реформи децентралізації, подоланню викликів війни та партнерству задля місцевого економічного розвитку та покращенню життя українців».

01.06.2022 - 17:34 | Views: 2496
Закарпатська область стала партнером Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Tags:

international support

Область:

Закарпатська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

06 July 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 July 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 July 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 July 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...