Громади Чернігівщини зустрічають літо фестивалями

Фестивалі, ярмарки та свята – це завжди чудовий привід запросити гостей та друзів. Яскраві події приваблюють туристів, запам’ятовуються, створюють чудовий настрій та формують позитивний імідж села, селища, містечка або міста. Покровський ярмарок у Ніжині, Свято-Миколаївський – у Коропі, фестиваль «Київська Русь» у Любечі, «Седнівська осінь» – у Седнєві. І це не вичерпний перелік. Щороку з’являються нові події, свіжі та цікаві рішення, організатори додають родзинок і колориту.

Як повідомляє Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, цього року список літніх фестивалів та ярмарків поповнився молодіжним фестивалем у Сосницькій громаді, історичним фестивалем у Батуринській та мистецьким ярмарком у Менській.

Так, 26 травня Сосницька об’єднана територіальна громада проводить Перший молодіжний фестиваль кіно та мистецтва «Капелюш», програма якого включає в себе дві частини: перегляд професійних режисерських кінематографічних стрічок та конкурс робіт початківців «КіноКрок». Фестиваль буде проходити просто неба на території садиби Сосницького літературно-меморіального музею Олександра Довженка.

Традиційний Троїцький ярмарок Менська об’єднана громада вирішила цього року зробити дводенним. І розпочнеться він 26 травня мистецьким ярмарком «Куманець», на який  з’їдуться гончарі з усіх куточків України та зарубіжжя. А вже 27 травня відбудеться святкова хода та урочисте відкриття Троїцького ярмарку. На двох сценах свою майстерність продемонструють учасники мистецьких колективів музичної, пісенної і танцювальної народної творчості клубних закладів Менської громади. Старостинські округи презентуватимуть свої садиби та візьмуть участь у конкурсі «Кулінарна лялька-мотанка», працюватиме «Містечко майстрів».

Продовжувачем кращих традицій козацького свята стане триденний фестиваль «Шабля» у Батурині. Він проходитиме з 28 по 30 червня з приводу Дня Конституції України. На теренах унікальних пам'яток історії українського державотворення особливо прозвучить головна ідея фесту «Же през ШАБЛЮ маєм ПРАВО», проголошена гетьманом Іваном Мазепою в Батурині 300 років тому, яка актуальна і сьогодні. «Ми хочемо, щоб цей фестиваль став щорічним, і орієнтуємося в першу чергу на молодь. Буде багато цікавих зустрічей, майстер-класів, несподіванок. У нас будуть круті українські гурти - «КОЗАК-систем», «Тінь Сонця», «Коралі» та багато інших», - зазначають представники Батуринської громади.

Подієвий або фестивальний туризм в останні роки стає все популярнішим серед  українських та іноземних туристів. У всьому світі спостерігається тенденція: культурно-пізнавальні та розважальні форми стають основою росту туристичних потоків. Для громад фестивальний туризм може стати інструментом створення іміджу, джерелом доходів населення, а також поштовхом до розвитку сервісного підприємництва. Адже туристам потрібні готелі, заклади харчування, екскурсоводи, сувенірна продукція тощо.

16.05.2018 - 11:36 | Переглядів: 11825

Приєднані зображення:

Теги:

туризм

Область:

Чернігівська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 вересня 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 вересня 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 вересня 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...