У Полтаві відкрився регіональний центр розвитку місцевого самоврядування

Наступного дня після того, як Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) відкрив свій перший регіональний підрозділ у Кропивницькому, Полтава відкрила свій регіональний центр за підтримки фінансованої Євросоюзом Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Пітер Вагнер, керівник Групи підтримки України, створеної за рішенням голови Європейської комісії в квітні 2014 року, та Валерій Головко, голова Полтавської обласної державної адміністрації, розрізали червону стрічку на відкритті офісу ЦРМС у Полтаві та взяли участь у круглому столі з питань реформи децентралізації та її підтримки Європою.

«Я хочу подякувати нашим європейським партнерам, тому що завдяки їхній підтримці, зокрема фінансовій, ма маємо достатньо спроможностей проводити реформу децентралізації в Полтавській області», -- зазначив Валерій Головко.

«Ми переконані, що зміни в країні повинні відбудуватися знизу догори, - сказав Пітер Вагнер. – Європейський Союз від початку підтримав ідею децентралізації, бо, як ми думаємо, саме через це Україна має розвиватися в майбутньому».

«Для нас це чудовий ранок, оскільки ми відкриваємо регіональний центр у Полтавській області, -- наголосив Бастіан Файгель, програмний директор U-LEAD від GIZ. – Децентралізація є реформою, яка користується великою політичною підтримкою. Партнери U-LEAD з реалізації програми раді перетворити цю політичну підтримку на розвиток».

Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном.

Довідкова інформація:

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Більш детальну інформацію можна знайти на: www.u-lead.org.ua

06.04.2017 - 14:30 | Переглядів: 13152
У Полтаві відкрився регіональний центр розвитку місцевого самоврядування

Теги:

ULEAD

Область:

Полтавська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...