Результатом децентралізації стало зростання місцевих бюджетів та підвищення якості послуг на місцях, - Володимир Гройсман

Зростання місцевих бюджетів і здатність місцевої влади вирішувати проблеми людей та надавати якісні послуги свідчить про успіх реформи з децентралізації та вдалість обраної моделі. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками Асоціації об'єднаних територіальних громад.

"Те, що ми бачимо сьогодні зростання місцевих бюджетів і вашу здатність вирішувати проблеми людей – це головне, до чого ми рухалися: дати можливості, інструменти, щоб кожен з вас зміг надати якісні послуги освіти, охорони здоров'я, нормальне середовище, дороги, багато інших питань, з якими ви живете кожного дня", – заявив Володимир Гройсман.

Глава Уряду, який є ініціатором реформи з децентралізації, нагадав, що 1 квітня 2014 року минуло три роки з моменту ухвалення концепції місцевого самоврядування, що стало першим етапом і початком розвитку місцевого самоврядування. Згодом, у 2015 році, було розпочато фінансову децентралізацію.

"Пройшло три роки. Я пишаюся, що сьогодні у цій залі є справжні лідери децентралізації, місцевого самоврядування, що та модель, яку ми запропонували - її критикували тоді, критикують сьогодні - виявилася вдалою", – зауважив Володимир Гройсман, звертаючись до представників об'єднаних територіальних громад. Він наголосив, що перші обрані голови ОТГ увійшли в історію країни як першопрохідці "складної, але успішної" реформи.

Він також позитивно оцінив взаємодію лідерів об'єднаних територіальних громад щодо обміну власним досвідом вирішення проблем та упровадження сучасних практик.

"Зараз ми з вами створюємо нову інституційну основу розвитку нашої держави і головне, що це відбувається на ініціативі, лідерстві людей, на їхньому виборі", – наголосив він.

"Сьогодні дуже важливо, щоб ініціатива на місцях була за вами, щоб ви рухали вперед [реформу], використовували максимально ті можливості, які вже створені, для успіху. Я переконаний, що процес [децентралізації] буде йти далі щодо об'єднання і вдосконалення самої системи, – сказав Володимир Гройсман, звертаючись до лідерів об'єднаних територіальних громад. – Людей, ініціативи спинити неможливо, закрити очі на реальний результат неможливо. Тому чим  більше буде ваших успіхів, тим більше буде енергії у цій реформі".

Прем’єр-міністр зауважив, що реформа з децентралізації не зупиняється. Зміни до законодавства, що напрацьовуються, зокрема щодо дооб'єднання територіальних громад, є кроками вперед щодо її продовження. У свою чергу Уряд цілковито відданий підтримці реформи з децентралізації, підкреслив він.

"Як Прем’єр-міністр і вся наша команда ми будемо й далі підтримувати місцеве самоврядування, розвивати децентралізацію влади для того, щоб ви стали успішні. Наголошую – ми на вашій стороні. Ми будемо забирати будь-які перепони", – підкреслив Володимир Гройсман.

06.04.2017 - 12:57 | Переглядів: 8672
Результатом децентралізації стало зростання місцевих бюджетів та підвищення якості послуг на місцях, - Володимир Гройсман

Теги:

Володимир Гройсман

Джерело:

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...