На он-лайн платформі Державного фонду регіонального розвитку вже зареєстровано 726 проектів

«Сьогодні ми можемо говорити про проміжні підсумки роботи он-лайн платформи Державного фонду регіонального розвитку, створеної Мінрегіоном. Вже зареєстровано 645 проектів регіонального розвитку, які будуть реалізовані у 2015 році, а всього, включно з проектами, що заплановані на 2016-2018 роки, – 726 проектів», - сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

«Фактично, з впровадженням он-лайн процедур реєстрації проектів розвитку регіонів, ми зняли чиновників з «краника» розподілення коштів. Це стало запобіжником від найменшого прояву корупційних дій», - наголосив Геннадій Зубко.
За словами Віце-прем’єр-міністра України, цей проект «рухатиме Україну вперед, адже, відбираючи проекти розвитку, ми дивимось на перспективу у 10-20 років».

«Створення Державного фонду регіонального розвитку та запровадження електронних процедур реєстрації проектів є конкретним прикладом взаємодії між державою та регіонами в умовах децентралізації та відкритості інформації. Місцева влада та держава є партнерами в цьому процесі», - підкреслив Геннадій Зубко.

За його словами, зроблено ще один «крок від паперової до цифрової України».

Водночас, Віце-прем’єр-міністра України наголосив, що місцева влада повинна дбати по якість проектів, які подаються на розгляд: «Призначення проектів повинно відповідати критеріям та допомогти розвитку регіонів, але якість відібраних проектів іноді свідчить про відсутність бачення  місцевої влади розвитку регіону або відношення до прийнятої місцевою радою  стратегії розвитку регіону, як до паперового документу, а не плану реальних дій».

Довідка
Оn-line платформа Державного фонду регіонального розвитку (dfrr.minregion.gov.ua) створена для здійснення прозорого відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР у 2015 році.

На цій  платформі розміщено: нормативно-правову базу ДФРР; перелік інвестиційних програм і проектів в розрізі регіонів, з визначенням  їх статусу  та описом.

Платформа дозволяє: громадянам ознайомитися з інформацією про відібрані інвестиційні проекти, статус прийняття рішення щодо їх реалізації; здійснювати громадський контроль за процесом відбору та реалізації інвестиційних проектів; членам регіональних комісій з оцінки та проведення конкурсного відбору програм і проектів ознайомитись та здійснити оцінку інвестиційних програм і проектів оn-line; заявникам інвестиційних програм та проектів вносити інформацію про такі проекти безпосередньо до оn-line платформи; адмініструвати оn-line платформу уповноваженою особою відповідного регіону разом з Мінрегіоном.

21.07.2015 - 19:00 | Переглядів: 13636
На он-лайн платформі Державного фонду регіонального розвитку вже зареєстровано 726 проектів

Теги:

Геннадій Зубко

Джерело:

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...