Геннадій Зубко презентував Transition Book для майбутнього складу Уряду

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час брифінгу «Реформи Мінрегіону. Що далі?!» презентував Transition Book (маршрутну карту реформ), напрацьований командою Мінрегіону за 5 років, для наступників.

«Transition Book – це своєрідна інструкція для наступного Уряду по політикам, які входять до сфери компетенції Мінрегіону. Це децентралізація, регіональний розвиток, енергоефективність та ЖКГ, дерегуляція в будівництві. У ній ми показуємо ті результати, яких нам вдалося досягти, починаючи з 2014 року, а також маршрутну карту по ключовим реформам, яку ми пропонуємо наступному Уряду для реалізації. Це – такий собі рецепт подальшого успіху розпочатих реформ», — наголосив Геннадій Зубко.

Урядовець окремо зупинився на результатах кожної з реформ та окреслив подальші цілі.

Децентралізація. На сьогодні в Україні вже сформовано 936 громад з новими повноваженнями і ресурсами, з прямими бюджетними відносинами з держбюджетом. 1356 ОТГ – в перспективних планах, ще 64 громади очікують на рішення ЦВК про проведення виборів вже цієї осені. З 2014 року місцеві бюджети зросли з 70 млрд грн до 291 млрд грн, прогноз на 2019 рік. Щодо державної підтримки, за 5 років вона зросла з 500 млн грн до 33 млрд грн у 2019 році. 12000 вже реалізованих інфраструктурних проектів.

Для подальшого впровадження реформи, Геннадій Зубко назвав зокрема: прийняття 17 першочергових законів (щодо засад адміністративно-територіального устрою, «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про місцеві державні адміністрації» та інші), прийняття змін до Конституції, завершення об’єднання громад та проведення місцевих виборів-2020 на новій територіальній основі, впровадження нового адмінтерустрою та нагляду за законністю рішень ОМС, запровадження інституту префектів.

Щодо регіонального розвитку: повноцінне впровадження індексів регіонального людського розвитку та конкурентоспроможності регіонів (перехід до вимірювання цими індексами розвитку регіонів), запровадження смарт-спеціалізації регіонів, розвиток гірських територій та транскордонного співробітництва.

 

28.08.2019 - 15:28 | Переглядів: 5800
Геннадій Зубко презентував Transition Book для майбутнього складу Уряду

Теги:

Геннадій Зубко

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

02 липня 2024

В Одесі обговорили реформу профільної середньої освіти та планування мережі академічних ліцеїв

В Одесі обговорили реформу профільної середньої...

У регіонах тривають громадські обговорення реформи профільної середньої освіти. 27 червня приблизно 150 освітян та...

02 липня 2024

Програма USAID DOBRE провела воркшоп про планування громадських просторів на Lviv Urban Forum

Програма USAID DOBRE провела воркшоп про...

Із 27 до 29 червня у Львові проходить урбаністичний форум, на який зʼїхались 600 учасників із різних куточків...

02 липня 2024

Які документи потрібні для укладання договору про співробітництво громад: пакет зразків

Які документи потрібні для укладання договору...

Програма USAID DOBRE підготувала пакет зразків документів, необхідних громадам для проходження процедури укладання...

01 липня 2024

Каталог можливостей - гранти та конкурси для громад

Каталог можливостей - гранти та конкурси для...

Міжнародна співпраця стала важливим інструментом подолання гуманітарної кризи, відбудови громад, підтримки бізнесу та...