Голова Уряду закликає місцеву владу бути прозорою та підзвітною перед громадами

Ефективність, прозорість та підзвітність органів місцевого самоврядування перед громадами сприятиме якості їхнього управління. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відкриття програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE) Агентства США з міжнародного розвитку USAID у вівторок.

"Що сьогодні потрібно робити? Більше навчати і допомагати об'єднаним громадам, органам місцевого самоврядування бути ефективними, бути якісними, бути підзвітними, прозорими. Це буде запорукою вашого успіху. Вважаю, що іншого шляху у країни немає", - заявив Володимир Гройсман.

Голова Уряду наголосив, що у рамках децентралізації і реформи місцевого самоврядування було створено умови, які дали можливість на кожному рівні своєї влади ефективно вирішувати свої питання.

"Не може центральна влада вирішувати, де яку дорогу будувати, а де який будинок ремонтувати. Це питання має вирішуватися і бути профінансоване на місцевому рівні", - зазначив він.

У цьому контексті Прем’єр-міністр наголосив, що у рамках фінансової децентралізації була повністю змінена бюджетна система країни та створені інструменти фінансової самодостатності місцевої влади.

На думку Володимира Гройсмана, важливе розмежування повноважень влади на різних рівнях, що передбачено у концепції реформи місцевого самоврядування. Так, Кабінет Міністрів України має концентруватися на загальнонаціональних питаннях, державній політиці, а органи місцевого самоврядування на рівні областей, районів, громад мають займатися своїми компетенціями.

Разом з тим, Прем’єр-міністр наголосив, що сьогодні потрібно надавати новий імпульс і динаміку реформі з децентралізації влади. "Ми не можемо діяти на тому запасі, який створили у 2014 році. Треба нові інструменти, нові рішення, треба йти вперед", - наголосив Прем’єр-міністр.

"У цій моделі є успіх. Сама така побудова взаємодії місцевого самоврядування і центральних органів влади забезпечить успіх, якісний економічний розвиток, якісні послуги", - наголосив Голова Уряду, говорячи про реформу з децентралізації.

25.10.2016 - 17:28 | Переглядів: 11235
Голова Уряду закликає місцеву владу бути прозорою та підзвітною перед громадами

Теги:

DOBRE Володимир Гройсман

Джерело:

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...