Якщо в 2014 році лейтмотивом було «що таке децентралізація?, то тепер – «які результати хочемо отримати», - Оксана Гарнець про сприйняття реформи (+відео)

Якщо в 2014 році сприйняття суспільством децентралізації, яка проводиться в країні, було несформованим, то сьогодні це сприйняття трансформувалося у конкретику і люди націлені на результат реформи. Про це в програмі «Децентралізація – влада громади» каналу «Рада» сказала керівник Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO Оксана Гарнець, порівнюючи результати досліджень на предмет сприйняття реформи, проведених  методом фокус-груп.

«В 2014 році ми провели перше дослідження методом фокус-груп, щоб зрозуміти, які найбільш болючі речі у свідомості людей, що стосується децентралізації: чого бояться, чого очікують, як взагалі сприймають реформу. На той момент сприйняття було,  я б сказала, несформоване, нейтральне. Слово «децентралізація» було на слуху, але розуміння того, які процеси з цим пов’язані, не було. Зараз ситуація змінилася. Сьогодні люди почали говорити про практичні речі. Якщо в 2014 році лейтмотивом обговорення було «що таке децентралізація», в 2015 році «як вона буде відбуватися», то тепер – «які результати хочемо отримати», - констатувала Оксана Гарнець.

Вона зазначила, що проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, вивчаючи таким чином потребу суспільства в тій чи іншій інформації щодо реформи місцевого самоврядування і децентралізації владних повноважень, спільно з експертним середовищем готує відповіді на всі ті питання, які сьогодні озвучують люди, громади, і подає цю інформацію суспільству в різних формах – від буклетів, брошур, статей до інформаційних відеороликів. Важливим інструментом для надання людям необхідної інформації, Оксана Гарнець назвала широкі дискусії в регіонах на кшталт круглих столів, які також організовує DESPRO за участі як експертів, так і голів вже об’єднаних громад, які можуть поділитися конкретним позитивним досвідом.

Щотижнева програма «Децентралізація – влада громади» телеканалу «Рада», яка присвячена актуальним питанням реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади, виходить за організації Комунікативної групи при Центральному офісі реформ та за сприяння Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

DESPRO — це швейцарсько-український проект “Підтримка децентралізації в Україні”, який фінансується Швейцарською Конфедерацією через Швейцарське бюро співробітництва (ШБС/SDC) та впроваджується Швейцарським центром ресурсів та консультацій з питань розвитку (Skat)

25.07.2016 - 20:30 | Переглядів: 12903
Якщо в 2014 році лейтмотивом було «що таке децентралізація?, то тепер – «які результати хочемо отримати», - Оксана Гарнець про сприйняття реформи (+відео)

Відео:

Теги:

Оксана Гарнець DESPRO

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...