Як побудувати ефективну систему управління та реалізації коштів ЄС - уроки Польщі
Як побудувати ефективну систему управління та реалізації коштів ЄС - уроки Польщі

"U-LEAD з Європою" у співпраці з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури організували презентацію та обговорення основних висновків аналітичного документу, підготовленого міжнародним експертом д-ром Пьотром Жубером, який описує досвід Польщі у процесі вступу до ЄС. Досвід Польщі є унікальним для Європи, оскільки країна успішно освоїла 100% доступних коштів на політику згуртування.


Політика згуртування передбачає цільові інвестиції, спрямовані на виправлення дисбалансів між країнами та регіонами за рахунок коштів ЄС. Ефективна система освоєння коштів ЄС проявляється в ефективному застосуванні процедур, швидкому витрачанні коштів, добре організованих проектних конкурсах і тендерах, управлінні проектами та адмініструванні на основі наступних факторів успіху:

  • Досягнення згоди між політичними силами щодо пріоритетності підготовки до членства в ЄС та побудови ефективної системи освоєння європейських фондів.
  • Створення правової бази для єдиної системи програмування та моніторингу розвитку, регіональної політики та політики ЄС.
  • Створення сильного управлінського центру на чолі з міністром, відповідальним за регіональну політику.
  • Децентралізоване управління фондами ЄС з одночасним впровадженням надійних механізмів партнерства та стратегічної координації між центральними та регіональними органами влади.
  • Розбудова та посилення компетенцій адміністративного персоналу, залученого до програмування та реалізації програм і проектів ЄС.
  • Приплив нових високомотивованих кадрів під час створення нових інституцій.
  • Стабільність персоналу у створених інституціях, включаючи підрозділи, що займаються реалізацією фондів ЄС, та управлінський персонал.

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, перейдіть за посиланням нижче:

Аналітичний документ українською мовою.

Презентація українською мовою.

 

Аналітичний документ англійською мовою.

Презентація англійською мовою.

Переглядів: 1817
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародний досвід
Читайте також: