Місто Ладижин отримало містобудівні повноваження

Громада міста Ладижин Вінницької області приєдналася до процесу децентралізації системи архітектурно-будівельного контролю. 28 березня Держархбудінспекція передала функції держархбудконтролюміській владі Ладижина.

Відтепер місцева влада буде самостійно контролювати повний містобудівний цикл – від виділення земельної ділянки під будівництво до введення об’єкта в експлуатацію. Нові містобудівні повноваження дозволять також оперативно проводити перевірки на будмайданчиках та притягувати до відповідальності порушників містобудівного законодавства, що, відповідно, попередить можливі зловживання забудовників та мінімізує кількість незаконних будівництв.

У свою чергу мешканці Ладижина тепер зможуть реєструвати дозвільні документи на забудову за місцем проживання, не витрачаючи при цьому зайвий час та зусилля.

З усіх питань, що стосуються державного архітектурно-будівельного контролю,  мешканці Ладижинаможуть звертатися до новоствореного органу, який  знаходиться за адресою: м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 4, каб. 14.

Станом на сьогодні повноваження держархбудконтролю отримали близько 60 населених пунктів. Серед них 19 обласних міст:  Луцьк, Маріуполь, Тернопіль, Харків, Херсон, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Ужгород, Одеса, Київ, Дніпро, Суми, Житомир, Черкаси, Сєверодонецьк, Вінниця, Чернігів, Кропивницький.

Гаряча лінія щодо питань, пов’язаних з децентралізацією повноважень у сфері архбудконтролюпроводиться щоденно з 10.00 до 12.00 за телефоном: (044) 291-69-64

Tags:

State Architectural and Building Inspection

Область:

Вінницька область

Source:

Прес-служба ДАБІ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...