Жителі Голобської громади визначали, що буде через 10 років

Високооплачувані робочі місця, якісна медицина, створення максимум можливостей для виховання молоді, найбезпечніші умови збереження екології – ті питання, над якими, безперечно, тепер працюватимуть у Голобській об’єднаній громаді Ковельського району.

Їх вирішення і пропишуть у Стратегії сталого розвитку на десятиліття, яку спільно з громадою готують фахівці Обласної молодіжної громадської організації «Волинський Інститут Права» та ВОГО «Асоціація регіонального розвитку», - повідомляє прес-служба Волинського Інституту Права.

Робота ведеться в рамках проекту «Спільними зусиллями плануємо майбутнє громади», що реалізовується за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

Такі обговорення відбулися у 3-х фокус групах: спочатку власне стратегічне бачення окреслили сільські старости та працівники селищної ради, тоді до обговорення залучили місцевий актив, а згодом запитали думку у представників бізнесу. Голобський селищний голова Сергій Гарбарук наголосив:

«Нам підставляють плече, ми радо відгукуємося. А ще – дійсно розуміємо, що такі важливі рішення не повинен приймати сам голова. Маємо почути вашу думку, щоб врахувати у процесі написання Стратегії».

«Те, що ми сьогодні напрацьовуємо, визначить, як ви житимете у майбутньому. Ні науковці, ні влада не спроможні диктувати і знати, як і що краще людям на місцях. Сьогодні ми намітимо напрямки, окреслимо можливі шляхи їх реалізації, чітко намалюємо в уяві, чого очікуємо в результаті», – зазначив президент Асоціації регіонального розвитку Анатолій Пархомюк, наголосивши, що написання Стратегії та подальша активність жителів дасть змогу залучати такі необхідні кошти для розвитку, якими зараз з Україною відносно щедро ділиться Європа. Быльше - ТУТ

Область:

Волинська область

Source:

«Волинська правда»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...