Cities4Cities підтримується новою флагманською Програмою Швеції для України Polaris
Cities4Cities підтримується новою флагманською Програмою Швеції для України Polaris

3 жовтня 2024 року в Києві відбулася презентація Програми Polaris «Підтримка багаторівневого врядування в Україні», яка фінансується урядом Швеції через Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку (Sida) і реалізується SALAR International – частиною Шведської асоціації місцевих і регіональних влад SALAR, що представляє асоціацію в міжнародній діяльності.


Polaris підсилює Сities4Cities в одному зі своїх дев’яти напрямів діяльності – міжнародне партнерство між громадами. Завдяки співпраці з Salar International Сities4Cities вже налагодили понад 50 партнерств Україна-ЄС, 15 з яких – з муніципалітетами Швеції, чий досвід важливий для українських громад у багатьох сферах, зокрема у поводженні з відходами та ефективному врядуванні.

«Завдяки ініціативі Cities4Cities | United4Ukraine ми підтримуємо українські та європейські муніципалітети у налагодженні партнерства. Ми наголошуємо на важливості довгострокової підтримки муніципалітетів ЄС для українських громад. Така співпраця приносить позитивні результати та сприяє кращому розумінню потреб місцевого самоврядування, що особливо важливо в контексті майбутньої інтеграції України до Європейського Союзу», – зазначив Раян Нокс, керуючий директор SALAR International.

 

 

Програма Polaris спрямована як на короткострокову, так і на довгострокову підтримку, фокусуючись на вирішенні потреб системи багаторівневого врядування, паралельно посилюючи спроможність громад надавати публічні послуги та брати безпосередню участь у процесах відновлення і відбудови, відповідно до вимог вступу до ЄС. Один компонент Програми передбачає співпрацю із національними суб’єктами та питаннями політики, тоді як інший фокусується на наданні прямої підтримки місцевому самоврядуванню.

«Під час війни складно зосереджуватися на майбутніх потребах, але ми вважаємо, що в поточній ситуації відбудова стійкої України вимагає поєднання оперативної підтримки муніципалітетів та стратегічного планування на всіх рівнях урядування, щоб підготувати країну до членства в ЄС. Цей підхід підтримує Програма Polaris, яка спрямована на зміцнення багаторівневого врядування», зазначила Малін Пергульт, керівниця українського підрозділу Sida.

 

 

SALAR International, організація яка реалізує програму Polaris, працює в Україні з 2014 року, підтримуючи реформу децентралізації. А з 2022 року SALAR International є співзасновниками Cities4Cities | United4Ukraine.

«У перші тижні повномасштабного вторгнення разом із командою SALAR International ми побачили, що українським громадам критично необхідно шукати та працювати з містами-побратимами. Так і народилася ініціатива. Дружба між містами — це підтримка, досвід, спільні проєкти», — говорить Світлана Блінова, координаторка ініціативи Сities4Cities | United4Ukraine.

Сities4Cities та SALAR International разом виступають на державному та європейському рівнях, відстоюючи роль місцевого самоврядування у процесі євроінтеграції. Завдяки освітнім ініціативам, таким як Cities4Cities ACADEMY та «Резиденція ідей», лідери громад вивчають інструменти міжнародної співпраці. Більше ніж 4 000 учасників уже пройшли це навчання.

 


Cities4Cities | United4Ukraine — партнерські ініціативи, які об’єднали зусилля у вересні 2022. United4Ukraine започаткували SALAR International та місто Львів за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку (Sida). Сities4Cities було засновано містом Зіндельфінден (Німеччина) під патронатом Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Views: 56
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: international support
Read more: