Україна продовжує співпрацю з Туреччиною та Японією у сфері відновлення громад
Україна продовжує співпрацю з Туреччиною та Японією у сфері відновлення громад

В рамках Турецько-Японської конференції з питань співпраці у сфері будівництва була проведена окрема панель, присвячена відбудові України.


Туреччина та Японія відіграють важливу роль у відновленні українських громад, і Україна розраховує продовжувати та розширювати цю співпрацю. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України - Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулебa під час відеозвернення до учасників Турецько-Японської конференції з питань співпраці у сфері будівництва за кордоном. Участь у конференції, яка відбувається в Стамбулі, взяли представники урядових і бізнесових кіл Туреччини та Японії.

В рамках окремої панелі, присвяченої відбудові України, Олексій Кулебa закликав представників Туреччини та Японії вже зараз активно долучатися до проєктів з відбудови України, що передбачає перспективні інвестиції у майбутнє.

«Наші партнери Туреччина та Японія сьогодні грають важливу роль у відновленні українських громад. Україна розраховує продовжувати та розширювати взаємовигідну співпрацю. Це наблизить якнайшвидшу відбудову країни, сприятиме розвитку бізнесу та співпраці з партнерами. У фокусі відбудови України – енергетика, житло для людей та критична інфраструктура. Вдячний партнерам за підтримку за допомогу», – зазначив Олексій Кулеба.

 

 

Посол України в Туреччині Василь Боднар у своєму виступі подякував Туреччині та Японії за підтримку, навівши конкретні приклади успішних проєктів, в яких зокрема взяли участь корпорації ONUR, DOĞUŞ та Çalıc Energy. Він також презентував актуальні пріоритети відновлення інфраструктури для забезпечення нагальних потреб українських громадян  та розповів про наявні механізми участі іноземних компаній у відбудові України, зокрема про цифрову екосистему DREAM (Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management), яка створена за підтримки міжнародних партнерів для забезпечення прозорості та підзвітності обрання та реалізації відповідних проєктів.

В рамках панелі зі словами підтримки та інформацією про участь у відбудові України також виступили заступник Міністра торгівлі Туреччини Мустафа Тузжу, посол Японії у Турецькій Республіці Такахіко Кацумата, представники Асоціації забудовників Туреччини (ТСА), Міністерства землі, інфраструктури, транспорту та туризму Японії, Японського агентства міжнародної співпраці (JICA), Японської організації зовнішньої торгівлі (JETRO) та низки турецьких та японських компаній.

Views: 32
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: international support
Read more: