Як громадам відстояти для своїх бюджетів 4% ПДФО, які планують вилучити
Як громадам відстояти для своїх бюджетів 4% ПДФО, які планують вилучити

Працювати з депутатами-мажоритарниками над питанням залишення для місцевих бюджетів 4% ПДФО, які передбачено вилучити в громад проектом Державного бюджету на 2025 рік.

До цього закликав голів громад В’ячеслав Рубльов, народний депутат України, голова підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«4% ПДФО – що це для громад? Без них органи місцевого самоврядування не будуть фінансово спроможними. А їм і так зараз важко. У них забрали військове ПДФО, хоча і тут багато питань до Кабміну. Я можу говорити від усього Комітету: ми за те, щоб ПДФО було збережено і громади могли б продовжувати втілювати проєкти. Працюйте з мажоритарниками, щоб ця позиція набрала якнайбільше голосів», - звернувся до голів громад В’ячеслав Рубльов під час Форуму громад Тернопільщини «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція».

 

 

Коротка історія про те, як в свій час громадам передали +4% ПДФО: під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України 30 вересня 2021 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період, у якому було зазначено, що для незмінності тарифів держава передасть і спрямує до місцевих бюджетів ПДФО у розмірі 4%.

Нагадаємо, під час Форуму громад Тернопільщини «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція» головним чином обговорили питання реалізації завдань з територіальної організації влади. Учасники зібрання ознайомилися з пілотним впровадженням моніторингу рішень органів місцевого самоврядування щодо їх відповідності Конституції та законам України. Тернопільська область під керівництвом голови обласної державної адміністрації В’ячеслава Негоди першою в Україні розпочала запровадження ефективної моделі взаємодії місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Забезпечення законності рішень органів місцевого самоврядування передбачено програмою підтримки Ukraine Facility.

 

 

Форум громад Тернопільщини «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція» організовано Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у партнерстві з Тернопільською обласною державною адміністрацією за сприяння та підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Views: 235
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: budget
Read more: