Березівська громада отримає підтримку від проєкту UCORD у розробці місцевого плану управління відходами

 

Березівська громада Сумської області стала переможцем конкурсного відбору, оголошеного у травні, у якому загалом взяли участь 6 громад Сумської області.


Підтримка Проєкту UCORD включатиме:

  • консультування громади щодо утворення відповідної робочої групи,
  • розроблення місцевого плану управління відходами (МПУВ),
  • надання допомоги у підготовці стратегічної екологічної оцінки МПУВ (підготування заяви про визначення обсягу СЕО та звіту про СЕО, участі у громадських слуханнях, за потреби),
  • тестування на практиці Методичних рекомендацій з розроблення МПУВ.

У результаті співпраці буде підготовано відповідний сase study, який акумулює корисні уроки та висновки підготовки МПУВ на практиці, адже саме це є метою проєкту.

Швейцарсько-український проєкт "Згуртованість та регіональний розвиток України", UCORD, підтримав Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України у розробці Методичних рекомендацій, які були затверджені Наказом №288 від 15.03.2024.

Місцеві плани управління відходами - важливі стратегічні документи територіальних громад у досягненні цільових показників управління відходами, заданих Законом «Про управління відходами» та відповідними регіональними планами. Та у першу чергу - це практичні інструменти належної турботи про добробут українців та наше довкілля.


Швейцарсько-український проєкт «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, втілюється за підтримки Швейцарії компанією NIRAS Sweden AB.

Views: 307
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: garbage
Read more: