У Петрівському районі планують створити 4 навчально-виховні об'єднання у складі 3 освітніх округів

Обласна експертна група з підготовки проекту перспективного плану створення на Кіровоградщині освітніх округів розглянула підходи Петрівської районної влади щодо реформування освітньої галузі в регіоні.

Засідання експертної групи провів перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Район представляли і голова райдержадміністрації Сергій Завалій, і голова районної ради Тамара Сакара. Перспективний плани створення в Петрівському районі освітніх округів презентував начальник районного відділу освіти Григорій Москалець.

Але іще до початку презентації високу оцінку організації роботи в освітній галузі району дав перший заступник голови ОДА. Сергій Коваленко зазначив, що "освіта в Петрівському районі йде в ногу з часом, і тут процес оптимізації навчальних закладів не сприймається настільки негативно, як в інших регіонах області". З чим це пов’язано стало зрозуміло з інформації Григорія Москальця. Він зазначив, що над створенням освітніх округів районна влада розпочала роботу іще у 2006 році, тоді було затверджено рішення райради про створення в районі 5 освітніх округів. З того часу, за словами головного освітянина Петрівщини, проходила системна робота щодо оптимізації навчальних закладів, в окремих випадках на ліквідацію йшли через реорганізацію, але всі ці кроки вживались, коли було досягнуто підтримки батьків і педколективів.

Що стосується нинішнього перспективного плану створення освітніх округів у Петрівському районі, то наразі він зорієнтований на створення 3 освітніх округів. Григорій Москалець детально прокоментував кожен із них. Найперше він зупинився на Петрівському освітньому окрузі, де буде створено 2 навчально-виховних об'єднання: Петрівське, до складу якого увійдуть навчальні заклади районного центру, школа села Петрівське, Водянська, Богданівська і Зеленська школи; а також Луганське НВО, з опорною Луганською школою і Червонокостянтинівською.

Ганнівський освітній округ з однойменним НВО об'єднає Ганнівську, Іскрівську та Володимирівську школи.

І Новостародубський освітній округ із відповідним навчально-виховним об'єднанням, до складу якого увійдуть опорна Новостародубська школа, а також Балахівська і Чечеліївська.

Сергій Коваленко радив керівництву району працювати над створенням єдиного освітнього округу, який об'єднає 3 територіальні громади, таке рішення цілком вкладається в норми існуючого законодавства. Бо ж якщо іти шляхом створення 3 освітніх округів, такий процес вимагатиме і створення трьох відділів освіти. Зрозуміло, що при єдиному освітньому окрузі і управлінський районний центр буде один. А от уже єдиний освітній округ можна поділяти на навчально-виховні об'єднання, згідно із розробленим планом. Сергій Коваленко також вкотре наголосив, що розпочатий процес змін в освітній галузі не вимагає закриття шкіл, їх реорганізації чи пониження ступеню, і радив керівництву району враховувати і цей факт.

Перспективний план створення освітніх округів у Петрівському районі передбачає вивільнення 9 педпрацівників, із них працевлаштування потребуватимуть 7, і всі вони будуть забезпечені роботою, запевнив Григорій Москалець.

До практичного втілення перспективного плану створення освітніх округів в Петрівському районі планують перейти вже з 1 вересня поточного року.

Область:

Кіровоградська область

Source:

Сайт Кіровоградської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...