Перещепинська громада розпочинає проєкт з розробки Плану реалізації Стратегії розвитку
Перещепинська громада розпочинає проєкт з розробки Плану реалізації Стратегії розвитку

Перещепинська міська територіальна громада Дніпропетровської області визнана однією з чотирьох громад, які отримають експертну підтримку в адаптації місцевих стратегій та проєктів відновлення за підтримки проєкту USAID "Демократичне врядування у Східній Україні", що реалізується Центром розвитку інновацій.


Завдяки участі у цьому проєкті, Перещепинська громада відкриває для себе можливості отримання фінансування та професійної експертизи для розробки сучасної Стратегії розвитку громади та пакету заходів-проєктів для її втілення.

Старт проєкту відбувся 21 березня 2024 року у м. Київ за участю робочої групи Перещепинської громади на експертному заході "Посилення демократичних процесів на місцевому рівні під час війни". До складу робочої групи долучено представників місцевої влади, громадськості, бізнесу та внутрішньо переміщені особи.

Друга половина заходу була присвячена попередній підготовці до розробки Стратегії розвитку громади з урахуванням специфіки громади та включала роботу з експертами проєкту. 10 квітня 2024 року відбулася онлайн консультація робочої групи Перещепинської громади та експертів проєкту.

 

 

Результатом цієї роботи стало розроблення детального імплементаційного плану для втілення проєкту, виявлення проблем та пріоритетних напрямків стратегічного розвитку, а також підготовка анкети для опитування мешканців громади.

У межах проєкту Перещепинська громада отримає можливість реалізувати заходи для ефективного місцевого відновлення та сталого розвитку. Планується проведення ідеатону для генерації ідей проєктів розвитку громади, розробка Плану реалізації Стратегії розвитку громади на основі пропозицій громадськості, бізнесу, молоді та з врахуванням інтересів вразливих груп.

Якщо ви маєте пропозиції щодо відновлення та розвитку інвестиційного клімату Перещепинської громади, можете надати їх за посиланням.

“Стратегія розвитку – це концептуальний документ, що містить бачення майбутнього, напрями розвитку. Крім всього, для Перещепинської громади наявність якісно розробленої Стратегії вкрай важливо для залучення інвесторів або грантових коштів. Цей документ дає перевагу та формує позитивне враження донорів чи інвесторів, доводить серйозність наших намірів, сприятиме економічному зростанню, підвищенню конкурентоспроможності громади та, у кінцевому результаті, покращенню якості життя наших мешканців. За допомогою експертів Центру розвитку інновацій ми зможемо розробити дійсно якісний документ за участі громадськості, мешканців, місцевого бізнесу, використовуючи інструменти демократії участі, прийняття прозорих, ефективних рішень”, - прокоментувала спеціалістка відділу організаційно-кадрової роботи Перещепинської територіальної громади Ірина Шумкова.

Передбачається, що документ відкриє для Перещепинської громади нові горизонти та перспективи, сприятиме покращенню місцевого інвестиційного клімату, створенню нових підприємств та робочих місць, підвищить конкурентоспроможність та імідж громади в регіоні, стане важливою цеглиною у фундаменті її сталого розвитку та процвітання.

Views: 443
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: stratehiia rozvytku
Read more: