Сокирянська громада та Кінгстон побраталися
Сокирянська громада та Кінгстон побраталися

Сокирянська громада Чернівецької області та місто Кінгстон (штат Нью-Йорк, США) підписали угоду про побратимство.


Документ своїми підписами засвідчили Сокирянський міський голова Василь Козак і мер Кінгстона Стів Нобл.

Угодою визначено, що міста прагнуть співпрацювати та обмінюватись досвідом щодо муніципальних, економічних та культурних питань, а також сприяти розвитку співпраці між муніципальними установами, організаціями та закладами. Передбачається, що міста-побратими Сокиряни та Кінгстон мають сприяти зустрічам та обміну ідеями між мешканцями, зокрема молоддю, і локальними об’єднаннями.

За даними ГО «Товариства дослідників України» з 52 громад Чернівецької області, тільки 12 з них мають міжмуніципальні партнерства за кордоном.

Всього станом на грудень 2023 року 379 територіальних громад України уклали 1626 міжнародних міжмуніципальних договорів. Партнери українських громад – муніципалітети 62 країн світу. Найбільше партнерських договорів укладено з гмінами Польщі – 556. У Німеччині налічується 212 партнерів, в Угорщині – 128, в Румунії- 83, в Словаччині – 58, Литві – 55, Чехії – 42, США- 37, Франція – 31, Грузія – 30.

Найбільше партнерів за кордоном мають Берегівська громада – 65, Одеська – 40, Київ – 39, Івано-Франківська – 29, Львівська – 26, Житомирська – 24, Ужгородська – 24. Все про міжнародне партнерство громад – на порталі «Децентралізація» у рубриці «Партнерство задля відновлення та розвитку».


Нагадаємо, народний депутат України Віталій Безгін наголошує, що територіальні громади України, розвиваючи міжнародні міжмуніципальні партнерства, мають вийти на рівень реалізації спільних проектів із зарубіжними муніципалітетами, в тому числі за рахунок коштів європейських структурних фондів – це чи не єдина можливість розвиватися в умовах, при яких більшість коштів бюджетів всіх рівнів спрямовані на оборону і захист країни.

Днями відбулося засідання круглого столу «Участь органів місцевого самоврядування у міжнародному територіальному співробітництві в рамках процесу вступу до Європейського Союзу», на якому обговорили стан та перспективи розвитку міжнародного територіального співробітництва, участь органів місцевого самоврядування в проектах і програмах міжнародного територіального співробітництва в рамках вступу до Європейського Союзу.

Views: 478
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: