Нюанси казначейського обслуговування коштів місцевих бюджетів в контексті змін до законодавства (запис вебінару)

В умовах дії воєнного стану законодавство України зазнає постійних змін. Серед змін, які набрали чинності у серпні 2023 року, є зміни у порядку казначейського обслуговування коштів місцевих бюджетів та черговість здійснення органами Казначейства платежів за дорученнями розпорядників та одержувачів коштів місцевих бюджетів на період дії воєнного стану. Ці зміни стосуються місцевих фінансових органів, розпорядників та одержувачів коштів місцевих бюджетів, адже дотримання вимог законодавства сприяє упередженню фактів виникнення бюджетних правопорушень.

Важливим питанням сьогодення для ОМС є оптимізація та пріоритетність видатків місцевих бюджетів. Постає питання взяття та реєстрації бюджетних зобов’язань в органах Казначейства. Не менш важливим є питання врегулювання неправильно здійснених платежів за видатками із рахунків, відкритих в органах Казначейства. Все це і обумовлює актуальність проведення вебінару.

Вебінар “Нюанси казначейського обслуговування коштів місцевих бюджетів в контексті змін до законодавства” провела експертка Програми USAID DOBRE Наталія Сушко для представників органів місцевого самоврядування.

Під час вебінару обговорили:

  1. Зміни законодавства, що регулює питання казначейського обслуговування коштів місцевих бюджетів та черговість здійснення органами Казначейства платежів за дорученнями розпорядників та одержувачів коштів;
  2. Рекомендації з практичного застосування вимог щодо пріоритетів проведення видатків місцевих бюджетів. Нюанси реєстрації бюджетних зобов’язань в органах Казначейства;
  3. Порядок врегулювання помилок розпорядників/одержувачів коштів щодо неправильного проведення платежів за видатками з рахунків, відкритих в органах Казначейства.

Презентація спікерки

Запис вебінару:

 

 

Views: 3224
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: budget
Read more: