Запрацював геопортал адміністративно-територіального устрою України

1 березня в Мінрегіоні під  час першого засідання Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку презентовано геопортал «Адміністративно-територіальний устрій України».

Фактично, відтепер усі відомості про адмінтерустрій України зведені на одному інформаційному ресурсі. Це інформація про адміністративно-територіальні одиниці, топографію, населені пункти, автошляхи та залізниці, законодавчі дані про зміни адмінтерустрою, перспективні плани формування територій громад, бюджетні паспорти громад, дані про об’єднані територіальні громади, кількісні показники по навчальних закладах чи інших соціальних об’єктах, бюджету, розміру дотацій або субвенції тощо.

При створенні геопорталу «Адміністративно-територіальний устрій України» був врахований міжнародний досвід реалізації геоінформаційних порталів, відбулася інтеграція всіх даних адміністративно-територіального устрою на картографічну основу відповідно до усіх міжнародних стандартів. Геопортал передбачає проведення актуалізації та моніторингу змін адмінтерустрою України та працює двома мовами – українською та англійською.

Геопортал розроблений ДП «Науково-дослідний інститут геодезії і картографії» за дорученням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, за участі Мінрегіону та за сприяння швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...