Програма USAID DOBRE підписала меморандум про співпрацю із Чернігівською ОВА та громадами-партнерами

 

8 грудня 2022 року Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) підписала меморандум про співпрацю із Чернігівською обласною військовою адміністрацією.  Документ про взаємодію уклали за участі представників 8 громад, із якими Програма DOBRE співпрацюватиме на Чернігівщині.


Програма USAID DOBRE виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма DOBRE працює в Україні уже 6 років, і надалі підтримуватиме українські громади та місцеве самоврядування у їх прагненні до розвитку в умовах нових викликів.

Тревіс Гартнер, директор представництва Глобал Ком’юнітіз в Україні:

"USAID продовжує підтримувати українські громади через Програму DOBRE та інші програми. Програма DOBRE стала в Чернігівській області однією з найуспішніших. Попри виклики війни, очільники громад та ОВА продовжують працювати задля своїх мешканців. Я дякую за вашу відданість, важку працю. Ми спробуємо зробити все, що в наших можливостях, аби допомогти вам".

 

 

Чернігівщина - одна з 10 областей України, де Програма USAID DOBRE працюватиме до 2025 року.

Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус подякував Агентству США з міжнародного розвитку за значний внесок у підтримку та розвиток місцевого самоврядування на Чернігівщині:

"Підтримка Програми DOBRE особливо важлива зараз. Чернігівщина дуже постраждала від війни. Я б хотів, щоб DOBRE працювала у всіх 57 громадах. Але майже всі відібрані партнери - прикордонні території. У мирний час прикордонні громади це в більшості низька щільність населення, неоптимальна логістика, слабкий мобільний зв'язок. У час війни - це ще й громади, які ледь не щодня обстрілюють. Тому нам дуже важлива міжнародна підтримка. По-перше, допомоги багато не буває. По-друге, особливо важливі програми, які працюють фокусно і спрямовано з громадами. Я дякую DOBRE за те, що вже реалізовано і те, що ви продовжуєте нас підтримувати".

 

 

У контексті повномасштабного вторгнення РФ в Україну, розширена Програма DOBRE підтримуватиме життєво важливу діяльність органів місцевого самоврядування та місцевого громадянського суспільства на підконтрольних Уряду територіях, сприятиме відновленню громад, як під час війни так і в післявоєнний період.

Андрій Портний, голова Сосницької громади Чернігівської області, зауважив, що продовження роботи Програми DOBRE в Україні - це можливість для громади продовжити втілювати напрацювання та розвиватися.

"На першому етапі ми зробили багато добрих справ разом із Програмою DOBRE. Для нас важливо, особливо зараз в умовах війни, щоб ми цю співпрацю продовжили. Це можливість розвивати громади на півночі Чернігівщини, де і без війни було не все добре з фінансами, людським ресурсом тощо. Дуже приємно, що навіть в умовах війни, Програма DOBRE не залишає ці громади, своїх партнерів, а продовжує допомагати. Впевнений, що на новому етапі нам вдасться реалізувати цікаві й корисні для громади, для наших людей, проєкти. Це найголовніше".

 

 

Чотири громади-партнери Програми USAID DOBRE отримали відзнаки за розвиток спроможності місцевого самоврядування, який вимірено за формулою Індексу спроможності органів місцевого самоврядування (PMCI).

  • Ніжинська міська громада - Відзнака за найвищі досягнення у розвитку спроможності громади.
  • Коропська селищна громада - Відзнака за найвищі досягнення у розвитку спроможності громади.
  • Корюківська міська громада - Відзнака за найвищі досягнення у розвитку спроможності громади.
  • Лосинівська селищна громада - Подяка за прогресивні та наполегливі кроки у розбудові спроможної громади.

Більше фото з заходу

Tags:

international support

Область:

Чернівецька область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

05 July 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...

05 July 2024

Якісні державні послуги для кожного: шість громад отримали мобільні ЦНАПи

Якісні державні послуги для кожного: шість...

Європейський Союз та Програма розвитку ООН в Україні в партнерстві з Мінцифрою передали ще для шести громад...

05 July 2024

Реформу профільної середньої освіти обговорили громади Миколаївщини

Реформу профільної середньої освіти обговорили...

У Миколаївській області 28 червня відбулося громадське обговорення цілей реформи профільної середньої освіти. З...

04 July 2024

Курс з проєктного менеджменту від Cities4Cities | United4Ukraine: стартувала реєстрація

Курс з проєктного менеджменту від Cities4Cities...

Спроможність та самозарадність муніципалітетів важлива у контексті відновлення та євроінтеграції. У структурах громад...