Міжнародні партнери допомагають Україні знаходити рішення для зміцнення місцевого самоврядування під час війни, - В’ячеслав Негода 

Під час війни місцеве самоврядування в Україні стало муніципальним фронтом, який навіть у цих страшних умовах вирішує усі питання життєдіяльності громад, надання найнеобхідніших послуг людям. 


Про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій України В'ячеслав Негода під час зустрічі з новопризначеним Керівником Генерального директорату з питань програмної діяльності Ради Європи Клаусом Нойкірхе у Страсбурзі в рамках проведення діалогів високого рівня на тему доброго демократичного врядування в Україні. 

«Завдяки децентралізації ми неодноразово пересвідчувалися у спроможності громад брати на себе відповідальність і приймати непрості рішення, швидко реагувати на внутрішні та зовнішні виклики. Війна ще більше підкреслила роль місцевого самоврядування у стійкості країни, у організації опору. Тому в умовах воєнного стану ми не зменшили повноваження місцевого самоврядування, за окремими напрямками навіть підсилили функції голів громад і дали їм додаткові ресурси», - зазначив В'ячеслав Негода. 

Він підкреслив важливість міжнародної допомоги, в тому числі – експертизи Ради Європи, у формуванні нового законодавства щодо діяльності органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану. 

«Ніхто в світі не може надати готових рецептів, як забезпечити ефективне функціонування місцевого самоврядування під час настільки глобальної збройної навали. Тому нам спільно з міжнародними партнерами доводиться шукати і швидко приймати нові рішення, які допомагають Україні не лише встояти, а й рухатися до перемоги. Ми розраховуємо на продовження співпраці з Радою Європи на період воєнного стану, а також після війни, коли настане час завершити децентралізацію. Спільних завдань зараз в нас стало ще більше, ніж до війни. Але впевнений, що наша співпраця стане історією успіху», - сказав заступник Міністра. 

В свою чергу Клаус Нойкірхе зазначив:

«Рада Європи і надалі співпрацюватиме з Україною у зміцненні місцевого самоврядування. Також я бачу зацікавленість донорів фінансувати цю підтримку. Попереду непроста робота, але її результати дійсно мають великі перспективи».


Багатосторонній діалог високого рівня «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях вперед у повоєнний період» проходить в в рамках спільної ініціативи Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерства розвитку громад та територій, Центральної виборчої комісії та Ради Європи «Добре демократичне врядування в Україні: рух вперед у повоєнний період»

Ініціатива спрямована на вдосконалення законодавства та практики для перезавантаження доброго демократичного врядування в Україні та ґрунтується на пріоритетах Плану відновлення від наслідків війни, розробленого Національною радою при Президентові України.

09.11.2022 - 18:29 | Views: 3040

Attached images:

Tags:

international support V.Nehoda

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...