Законопроект про службу в органах місцевого самоврядування профільні асоціації погодили до першого читання, – Віталій Безгін

 

Погодили із всеукраїнськими асоціаціями редакцію законопроекту №6504 «Про службу в органах місцевого самоврядування» до повторного першого читання.

Про це написав на своїй фейсбук-сторінці Віталій Безгін, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«Сьогодні презентували спільне бачення разом із Асоціацією міст України. Комітет враховував усі ключові зауваження асоціацій, що стосувалися регулювання зарплат та премій. Ми прибрали норми, які викликали найбільше занепокоєння. Питання преміювання на рівні місцевих рад, як іноді ключового джерела мотивації працівників, викликає певне несприйняття у європейських колег, але, переконаний, разом з НАДС, Секретаріатом Кабінету Міністрів та асоціаціями ми знайдемо до другого читання формулу, що буде задовольняти всіх стейкхолдерів і не нашкодить як місцевому самоврядуванню, так і нашій європейській інтеграції», - написав народний депутат.

 

 

За його словами, усі ключові новели базового законопроекту, щодо конкурсів, категорій службовців, кадрового резерву - збережені і в оновленій редакції.

«Сьогоднішнє рішення не знімає питання того, що деякі дотаційні громади суттєво зловживають преміями і фактично проїдають гроші своїх же колег з реверсних громад. Але ми погодилися, що найближчим часом зможемо знайти спільне рішення цієї проблеми, яке буде стосуватися тих, хто зловживає, а не усіх без винятку», - написав Віталій Безгін.

На його думку, позиція Міністерства фінансів, що ОМС не можуть виглядати більш конкурентно на ринку праці, ніж державна служба, є не зовсім коректною за логікою.

«Ми маємо прагнути до того, щоб і державні службовці, і службові в ОМС діяли на тих самих умовах, що й приватний сектор, а не рівнялись на дні. Наприклад, велика проблема із мізерними зарплатами на рівні РДА має вирішуватись не за рахунок зменшення зарплат у відповідних громадах, а за рахунок пошуку додаткового ресурсу на державну вертикаль», - написав народний депутат.

Нагадаємо, 30 серпня у Верховній Раді України не вистачило лише трьох голосів, щоб проголосувати у першому читанні за законопроект «Про службу в органах місцевого самоврядування» №6504. Документ був відправлений на повторне перше читання.

Інфографіка до законопроекту є ТУТ.

Фото: Український кризовий медіа-центр

 

 

Tags:

service in local self-government Vitalii Bezghin law

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...