В.Гройсман: Верховна Рада має прийняти до 200 законів, які забезпечать системне і якісне реформування країни

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман ближчим часом підпише розпорядження про підготовку плану законотворчої роботи на 2015-2017 роки.

Про це В.Гройсман заявив у понеділок, відкриваючи засідання Погоджувальної ради. Це розпорядження, сказав керівник Парламенту, буде підписано відповідно до коаліційної угоди, Програми реформ-2020, стратегічного «Плану відновлення країни на 2015-2017», який він передав Національній раді реформ і який нині доопрацьовується Урядом, і Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Голова Верховної Ради наголосив, що нинішній рік є «переламним для держави», роком реалізації реформ, і Парламент має забезпечити системний підхід до законодавства, аби підвищити його якість. «Ми не типографія для друку законів», - зазначив він, пояснивши, що ближчим часом потребують реформування «п’ятнадцять-двадцять» сфер життя, для чого необхідно ухвалити приблизно 150-200 законів, які мають комплексно, «пакетно» врегульовувати усі питання відповідно до напрямів.

«Маємо забезпечити прогнозованість, аби люди знали, яка законодавча база цього року, яка буде наступного, щоб вона була прогнозованою і змогла забезпечити впевненість людей у завтрашньому дні», - сказав В.Гройсман, наголосивши на високій відповідальності Парламенту, Президента України та Уряду.

У цьому контексті Голова Верховної Ради наголосив, що у рамках процесу децентралізації Парламент вже цього тижня має розглянути законопроекти про децентралізацію у сфері архітектурно-будівельного контролю, про об’єднання громад та про регіональну політику.

Під час брифінгу після завершення Погоджувальної ради В.Гройсман наголосив, що не можна приймати законопроекти сотнями і тисячами, оскільки постійне внесення змін руйнують «тіло» закону та подекуди має корупційні ризики. Парламент, сказав він, має бути інтегратором всіх реформ в Україні, а не «типографією законодавства».

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...