On terminating powers of persons, holding elective offices at AHs before the Law comes into force (bill № 3651-d)

Since as of today, 01.12.2020, the Law of Ukraine On Amending some Laws of Ukraine on Harmonising Certain Issues of the Organization and Functioning of Local Self-government Bodies and Rayon State Administrations, passed by the Verkhovna Rada of Ukraine on 17.11.2020 (bill № 3651-d), has not come into force, the AHs, where the first sessions of the newly-elected village, settlement, urban, rayon councils have already been held, are facing issues of terminating powers of persons, holding elective offices at AHs and its documenting.

Колонка відображає винятково позицію її автора. За достовірність інформації відповідає автор колонки. Точка зору редакції порталу «Децентралізація» може не збігатися з точкою зору автора колонки.

Share the news:

Comments:
Profilepic
Олеся Соболь
01.12.2020 - 20:52
Поясніть, будь ласка, в такій ситуації: всі приєднані ради до новоствореної ОТГ отримали листа від голови ТВК про початок першої сесії 17.11.2020 о 14.00год., а початок відбувся о 10.00год. саме 17.11.2020. А скільки часу надається для видання розпорядчого документу про звільнення та виплати розрахункових?
Відповісти
Profilepic
Олеся Соболь
01.12.2020 - 21:10
Ще нюанс: сільському голові не було завчасно відомо про початок першої сесії, то як він міг передбачити свій та секретаря останній день роботи. І наскільки законне видання розпорядження сільським головою про власне звільнення та звільнення секретаря, коли їх було призначено рішенням сесії?
Відповісти
Profilepic
Олеся Соболь
01.12.2020 - 21:22
День набуття повноважень сільських, селищних, міських рад, обраних на перших місцевих виборах вважається днем початку першої сесії чи її закриття з підписанням новообраного голови відповідних рішень?
Відповісти
Default image
Serhii
02.12.2020 - 07:30
Колонка відображає винятково позицію її автора. За достовірність інформації відповідає автор колонки. Точка зору редакції порталу «Децентралізація» може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Відповісти
Profilepic
Римма
03.12.2020 - 00:18
Погоджуюсь з думкою Олесі Соболь. Посади голови та секретаря ради виборні. Суб’єкт призначення - сільська рада. І тільки сільська рада і має звільняти з посади, а не сам голова своїм розпорядженням. А якщо користуючись такою консультацією сільський голова не видасть розпорядження про своє звільнення, то скільки ж він буде ще працювати та отримувати заробітну плату? Він не звільнений, рада не ліквідована, просто працює далі. І що тоді?
Відповісти
Default image
Тетяна
04.12.2020 - 15:23
Публікація доволі суперечлива. Якщо Закон не прийнято,для чого проводити першу сесію не існуючої громади? Далі припускаємо що проведено сесію не існуючої юридичної одиниці, рішення надруковано через 10 днів,і офіційно не направлено в громади,адже в трудовій в перший день повинні бути прописано підстави! Розпорядження сільського голови про звільнення в останній день,та розрахунок це взагалі порушення ,і розрахунок виплачуєтьсяне пізніше ніж в день отримання трудової, а нарахувати, проведення через казначейство,пройде три дні! І ще,а як з працевлаштуванням на попередньому місці роботи в цьому ж ОМС того ж самого голови,чи секретаря? і звільнення тих спеціалістів,що працюють на тимчасових посадах? Не зв'язується!
Відповісти
Default image
Тетяна
05.12.2020 - 23:35
Точно зазначено. Колонка відображає винятково позицію її автора. За достовірність інформації відповідає автор колонки. Точка зору редакції порталу «Децентралізація» може не збігатися з точкою зору автора колонки. А на практиці це як?
Відповісти
Default image
ната
03.12.2020 - 12:39
А хто може відповісти на питання: чи зберігаються гарантії депутата, який працював на виборній посаді, у разі звільнення відповідно до пп.4.п.2 розділу ІІ "прикінцевих положень Закону україни "Про внесення змін до деяких законів україни щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад"?
Відповісти
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...