Влада та суспільство мають порозумітися задля успіху реформ - Дмитро Шимків та Володимир Гройсман на зустрічі з членами ACC

Заступник Глави Адміністрації Президента, директор виконавчого комітету Національної ради реформ Дмитро Шимків та Віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман провели зустріч з членами Американської торгівельної палати (ACC) в Україні, присвячену обговоренню реформ.

Дмитро Шимків поінформував, що проводиться робота над планом відновлення країни на 2015-2017 роки, який має бути представлений на донорській конференції в січні, та закликав бізнесову громадськість приєднатися до його обговорення. Посадовці також представили присутнім "Стратегію реформ – 2020" як основу майбутньої коаліційної угоди.

Влада та суспільство мають порозумітися задля успіху реформ - Дмитро Шимків та Володимир Гройсман на зустрічі з членами ACC

Учасники зустрічі виступили зі своїми пропозиціями і запитаннями, зокрема, наголосили на необхідності зміни практики, коли рішення влади в сфері оподаткування і ведення бізнесу приймаються без обговорення з громадськістю і у стислі терміни. Дмитро Шимків наголосив, що необхідно зробити систему прийняття рішень зрозумілою і відкритою. «Нам дуже часто закидали, що «Стратегія реформ – 2020» була створена як політичний інструмент перед виборами. Але ми продовжуємо над нею працювати», - сказав він.

У свою чергу, Володимир Гройсман підкреслив: «Важливо, щоб максимально широкі кола людей залучались до прийняття рішень. Тоді буде менше помилок, і ці рішення будуть адекватні потребам». Віце-прем'єр додав, що влада має розуміти реальні потреби бізнесу і суспільства. «Коли суспільство і влада працюють і розуміють один одного, в них є комунікація і зворотній зв'язок, то вони приречені на успіх», - наголосив він.

Крім того, на зустрічі обговорювались конкретні пропозиції щодо необхідних реформ в сфері охорони здоров’я, освіти, в транспортній сфері, дорожньому господарстві та авіації.

Учасники зустрічі поцікавились перебігом процесу оголошення конкурсу на ліцензії 3G-зв'язку. Дмитро Шимків висловив сподівання, що найближчим часом цей процес значно прискориться. За його словами, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, передала до секретаріату Кабінету Міністрів документ, який зараз відправлений на погодження у профільні міністерства та відомства. «Є оператори, в яких вже є ліцензія, але чомусь вони цей бізнес не розвивають, є оператори, які хочуть придбати ліцензію», - відзначив Дмитро Шимків, додавши, що також є пропозиції від іноземних операторів, які розглядають перспективи виходу на український ринок.

08.11.2014 - 21:37 | Views: 14394
Влада та суспільство мають порозумітися задля успіху реформ - Дмитро Шимків та Володимир Гройсман на зустрічі з членами ACC

Tags:

Volodymyr Groysman

Source:

Прес-служба Президента України

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...