Центр політико-правових реформ допоможе у написанні стратегії розвитку територіальних громад

Центр політико-правових реформ пообіцяв і в подальшому консультувати Офіс реформ у Львівській області у підготовці перспективного плану створення об’єднаних територіальних громад, а також допоможе з написанням стратегії розвитку 15-ти громадам Львівщини, де відбулися перші вибори. Такої домовленості досягнуто на зустрічі голови правління Центру політико-правових питань Ігоря Коліушка з керівником Офісу реформ Віталієм Корецьким, яка відбулася у неділю, 13 грудня.

Ознайомившись з перспективним планом створення об’єднаних територіальних громад на Львівщині, наданих йому Офісом реформ, Ігор Коліушко висловив ряд своїх пропозицій. Зокрема, він назвав недоліком те, що громади, центрами яких планувалося зробити ряд міст області (Яворів, Новояворівськ, Червоноград, Дрогобич, Стрий), не включатимуть навколишні села. Як розповів Віталій Корецький, ці недоліки уже враховані в новому перспективному плані, в якому не лише скорочено кількість громад, які планується створити на Львівщині зі 162 до 88, а й основну увагу приділено фінансовій спроможності новостворюваних громад.

Окрім того, Ігор Коліушко звернув увагу, що деяким громадам, які знаходяться на окраїнах своїх районів, можливо, доцільніше було би приєднатися до громад у сусідніх районах. Тим більше, що наступний етап адміністративно-територіальної реформи передбачатиме скорочення кількості районів. Віталій Корецький запевнив, що ця проблема йому добре відома, і він звертає на неї увагу при створенні нового перспективного плану. Він також підкреслив, що тепер, коли межі районів може змінювати обласна рада, а не Верховна, як це було раніше, створювати громади, населені пункти яких є у двох районах буде значно простіше.

Tags:

I.Koliushko

Область:

Львівська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...