Хмельниччина справилася: схвалено перспективний план, який на 100% покриває територію області

Ще один регіон тепер має перспективний план формування територій спроможних громад, який покриває 100% території області. Хмельницька обласна рада схвалила документ 14 червня. П’ятдесят три із шістдесяти двох присутніх депутатів облради проголосували «за». Про це повідомили у Хмельницькому Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Голова обласної ради Михайло Загородний зазначив, що перспективний план – це документ, який Хмельницька обласна рада схвалила ще у 2015 році, вносячи періодично до нього зміни, виходячи з фактичного обєднання територіальних громад, яке є добровільним.

 «Ми давали можливість громадам перейти на прямі міжбюджетні відносини і дали їм можливість працювати на розвиток. Зараз є чимало малих самоврядувань, які виявили бажання приєднатися до вже існуючих громад. Тому нам потрібно внести коригування і закрити білі плями на карті області. Адже Кабінет Міністрів не буде розглядати документи громад, де немає цілісного бачення області. Натомість громади і зараз мають право створюватися добровільно», – розтлумачив ситуацію присутнім голова облради.

За словами Сергія Яцковського, директора Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, в області уже створена 41 об’єднана територіальна громада. Попереду ще чимало роботи.

«Схвалений перспективний план покриває 100 відсотків території області. Ми у Хмельницькому ЦРМС провели чимало зустрічей із депутатами, розповідали, пояснювали, обговорювали усі громади, варіанти їх створення і враховували всі побажання та доцільність кожної із тих, які зазначені в проекті», – зазначив Сергій Яцковський.

 

14.06.2018 - 19:08 | Переглядів: 9168
Хмельниччина справилася: схвалено перспективний план, який на 100% покриває територію області

Теги:

перспективний план

Область:

Хмельницька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...