Реформи впроваджуються для українців, тому українці мають брати в них активну участь, — Зубко

Одне із головних питань сьогодні в Україні – це відсутність лідерського потенціалу на місцях, які можуть долучитися до реформ. Загалом, я вважаю, що будь-яка реформа, яка не впливає на життя кожної родини або людини, не має сенсу. Тому сьогодні країні  потрібні саме справжні лідери – лідери, які візьмуть на себе відповідальність – за громаду, ОСББ – і дійсно змінять якість життя. Реформи впроваджуються для українців, тому українці мають брати в них активну участь. Про це у програмі «Подія» з Миколою Вереснем на ТК «Прямий» повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Чому сьогодні в країні сформовано 710 ОТГ, а не 1,5 тисячі? Головна причина – пошук лідерів в громадах, які готові взяти на себе відповідальність і змінити якість життя українців в освіті, охороні здоров’я, соціальних або адміністративних послугах тощо. І це не залежить від віку або фаху людей. Дуже важливо аби всі розуміли, що впроваджувана Урядом реформа децентралізації без залучення в неї великої кількості фахових людей, неможлива. Сьогодні спостерігати за змінами в країні, не включаючись в цей процес — немислимо!», — зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що усі реформи, які відбуваються в країні в першу чергу направлені на людей і головною умовою є участь в них українців. «Сьогодні потрібно відходити від патерналізму, який існував в країні за радянських часів, а говорити про ефективність кожного – і урядовця, і управлінця на рівні місцевого самоврядування або бізнесмена – і робити дуже класні речі в країні. Тому що реформа, наприклад, децентралізації – це не просто формування громад, зміна якості, наповнення бюджетів і передача фінансів. Бо ми про це звикли говорити – кількість мільярдів, які передані. А це – зміна система управління в державі», — підкреслив урядовець.

Відео:

Теги:

Геннадій Зубко

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...