Виїзна консультація до Андріївської селищної ради стосовно об'єднання у форматі, передбаченому Перспективним планом

30 червня в смт. Андріївка Бердянського району відбулося обговорення формування Андріївської об’єднаної територіальної громади. Згідно Перспективного плану до неї входять Андріївська селищна рада, Долинська і Новотроїцька сільські ради.

В рамках зазначеного заходу до представників місцевого самоврядування приїхали заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко, директор Запорозького ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олександр Свистун, експерт Центру з децентралізації Аскад Ашурбеков та співробітники Бердянської районної державної адміністрації. Захід зібрав велику аудиторію серед якої голова та депутати Андріївської селищної ради, голова Долинської сільської ради, громадські активісти.

У своєму виступі перед присутніми, заступник голови Запорізької ОДА Зінаїда Бойко акцентувала увагу на передовому становищі Бердянського району з впровадження реформи децентралізації. На сьогоднішній день Андріївська ОТГ стане третьої громадою району із можливих чотирьох, що передбачені Перспективним планом. За її словами кращий шлях об’єднання – дотримуватися Перспективного плану, адже саме в такому форматі громада буде фінансово спроможною і зможе суттєво підвищити якість життя своїх мешканців.

Олександр Свистун підкреслив, що на шляху об’єднання повинні бути враховані інтереси всіх територій, а головною рушійної силою формування ОТГ має стати орієнтація на майбутні вигоди для населення територій. За його словами об’єднання - це виклик для нинішніх керівників територій, які повинні ставити інтереси громади вище аніж особисті амбіції.

Експерт Центру Аскад Ашурбеков у своєму виступі зробив акценти, на фінансових перевагах, які громада отримає при об’єднанні в 2017 році.

Присутній голова Андріївської селищної ради та депутати одноголосно підтримали формат об’єднання. Проте, окремі зауваження висловив голова Долинської сільської ради, який поки що не бачить свою громаду в складі майбутньої ОТГ. З урахуванням, цієї складної ситуації присутніми були прийняти наступне рішення - Андріївська селищна рада повторно направить пропозицію приєднання Долинській та Новотроїцькій сільським радам, а ті в свою чергу планують розпочати процес громадських обговорень на своїх територіях.

03.07.2017 - 20:34 | Переглядів: 9285

Приєднані зображення:

Область:

Запорізька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024