«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття
«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним простором для учнів.


Завдяки ініціативі Швейцарсько-українського проєкту DECIDE «DECIDE: ВІДБУДОВА» це укриття перетворилося на справжній освітній хаб, де діти зможуть навчатися, відпочивати та навіть займатися спортом .

 

 

В облаштування укриття вклали понад 4,2 мільйона гривень, з яких 3,8 мільйона надійшли від DECIDE, а ще 450 тисяч виділила Ріпкинська селищна рада. Відремонтовано понад 1000 квадратних метрів, і тепер це більше, ніж просто захисна споруда. Для укриття закупили нове обладнання, серед якого — ноутбуки, планшети, меблі-трансформери, зарядна станція, проєкційні екрани та крісла-мішки для відпочинку.

Учні ліцею з допомогою експертів DECIDE втілили свою ідею для облаштування укриття, на яку Проєкт виділив додаткові 50 тисяч грн.

Діти працювали над написанням проєктів, влаштовували справжнє голосування з агітацією та обрали переможця. Тепер в укритті ліцею з’явиться спортивний клуб з онлайн-доступом до тренувань відомих спортсменів, де можна буде займатися під час повітряних тривог. Погодьтеся, це важливий крок до популяризації здорового способу життя навіть у таких складних умовах.

 

 

Нагадаємо, «DECIDE: ВІДБУДОВА» — це ініціатива Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що покликана допомогти громадам Чернігівської, Одеської та Полтавської областей у відновленні шкіл та облаштуванні шкільних укриттів.

Більше про ініціативу «DECIDE: ВІДБУДОВА»

Переглядів: 180
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: DECIDE: ВІДБУДОВА
Читайте також: