В Івано-Франківському РВ АМУ навчали представників ОТГ як отримувати та використовувати кошти інфраструктурної субвенції

В Івано-Франківському регіональному відділенні Асоціації міст України в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) відбувся практикум на тему «Порядок отримання та використання коштів субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаної громади»для представників новостворених ОТГ.

Захід модерував провідний науковець Прикарпаття, доктор економічних наук, професор ІФНТУНГ Віктор Петренко.

З вітальним словом перед його учасниками виступив виконавчий директор Івано-Франківського РВ АМУ Юрій Стефанчук, який наголосив: «Торік три об’єднані громади Прикарпаття – Печеніжинська, Верхнянська і Старобогородчанська – отримали 22 млн. грн. інфраструктурної субвенції, що вилилось у 41 проект соціально-економічного розвитку. Більшу частину коштів було скеровано на поліпшення дорожнього полотна, заміну вікон, дверей у дитячих садках і школах, частковий ремонт інфраструктури громади. Цього року в області запрацювало ще сім об’єднаних громад, тобто нині в нових фінансових умовах функціонує уже 11 ОТГ. А відповідно до проекту постанови Кабінету міністрів України на чинні ОТГ Прикарпаття буде виділено понад 43 млн. грн. Ці гроші сприятимуть швидкому розвитку населених пунктів, які належать до об’єднаних територіальних громад».

Регіональний консультант з юридичних питань(проект «ПУЛЬС», який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) Марія Баран розповіла про особливості написання проектних заявок, формулювання мети, завдання і заходів проекту. Також експерт акцентувала на основних вимог до змістовної спрямованості проектів, а саме рівності і гармонійності у розвитку населених пунктів, підвищення якості життя мешканців громад тощо. Вміння писати якісні проекти – це нині альтернативне джерело залучення інвестицій для розвитку громад, наголосила експерт.

Про порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад поінформувала присутніх начальник  відділу розробки та супроводу регіональних програм управління регіонального розвитку департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА Лариса Зикова. На проектах інфраструктурного розвитку об’єднаних територіальних громад, зокрема практичних рекомендаціяхіз заповнення форми проектної заявки акцентував Віктор Петренко. А заступник директора департаменту фінансів Івано-Франківської облдержадміністрації Ганна Качур зосередила свою увагу на бюджеті проекту та особливостях його формування.

У заході також взяла участь представниця Мінрегіонбуду Лідія Євтушенко, яка розповіла про розширення напрямків використання інфраструктурної субвенції.

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...