В ОТГ директори шкіл мають займатися виключно навчально-виховним процесом, а опікуватися фінансовими питаннями повинні комунальні підприємства, – заступник Міністра Павло Хобзей

Щоб концепція Нової української школи була успішно впроваджена, керівники освіти в об’єднаних територіальних громадах та районах, директори шкіл мають стати лідерами змін у середній освіті. На цьому наголосив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей під час виступу на відкритій громадській студії «Стратегія розвитку освіти в ОТГ: регіональний дискурс». Захід відбувся сьогодні, 28 березня, на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

«Нова українська школа – це наша спільна реформа, і тільки в співпраці ми можемо досягнути результатів. Саме керівники, насамперед директори шкіл, мають вести колектив до змін. Водночас ми сподіваємося, що вже найближчим часом в ОТГ директори шкіл не опікуватимуться майновими та господарськими питаннями, а займатимуться виключно навчально-виховним процесом. Зараз громади можуть створювати комунальні підприємства, які фахово надаватимуть відповідні послуги, а директор з колективом буде вчити, виховувати і будувати Нову українську школу», – зазначив Павло Хобзей.

У роботі відкритої громадської студії взяли участь представники місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, ОТГ, управлінь освіти, науково-педагогічні та педагогічні працівники Миколаївщини. Головною темою їхнього обговорення стала підготовка лідерів ОТГ до створення ефективної системи освіти в умовах реформ.

Народний депутат України, член Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Тарас Кремень відзначив, що процес децентралізації – це не лише питання фінансів, а й процес осмислення надання якісних освітніх послуг. За його словами, перспективи для Миколаївщини полягають в інтернаціоналізації освіти (участь у світових, міжнародних проектах) та ефективному освітньому менеджменті.

У підсумку учасники громадської студії виробили подальший план спільних дій, спрямованих на прогнозування розвитку освітньої мережі; ефективне управління освітою в контексті урахування соціальних запитів і виконання державного замовлення; розвиток регіональної системи підготовки представників органів місцевого самоврядування ОТГ у сфері ефективного управління освітою.

Область:

Миколаївська область

Джерело:

Сайт МОНУ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...