В області вже розроблено проекти чотирьох госпітальних округів та проведено відповідні розрахунки

 У Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА відбулося засідання підсумкової колегії на якій було підбито підсумки діяльності за минулий та визначені основні завдання на поточний рік. У роботі зібрання взяли участь фахівці та директор Департаменту охорони здоров’я полтавської ОДА Віктор Лисак, ректор ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія», професор В’ячеслав Ждан, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я України Олександр Кувічка, голова Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації Володимир Голуб та ін.

З аналізом діяльності медичної галузі області за 2016 рік присутніх ознайомив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Юрій Курилко. Зокрема, станом на 1 січня 2017 року заклади охорони здоров’я Полтавщини профінансованопо консолідованому бюджету на 98% до планового показника. Також здійснено реконструкцію та капітальні ремонти кількох лікувально-профілактичних закладів та закуплено сучасне медичне обладнання. Також він зазначив, що за минулий рік укомплектованість амбулаторій збільшилася на 5%, забезпеченість транспортом  - на 1,8% і на 4,6% зросла забезпеченість комп’ютерною технікою. Також на 7% підвищився відсоток населення, охопленого наглядом сімейних  лікарів і наразі він становить 97,8%.

Як було відмічено, первинна медико-санітарної допомога є провідною ланкою  у галузі охорони здоров'я. «Це єдиний шлях максимально наблизити медицину до мешканців і надати їм якісну медичну допомогу», - зауважив Юрій Курилко.

Учасниками засідання були обговорені заходи, які проводяться в області, з метою удосконалення надання стаціонарної медичної допомоги, а також заплановане посилення кадрового потенціалу та підключення Центрів ПМСД, амбулаторій та ФАПів до мережі Інтернет. У рамках субпроекту «Запровадження інноваційної моделі системи надання послуг хворим на гіпертензію у Полтавській області» Проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей» Центри ПМСД будуть доукомплектовані медичним обладнанням, інструментарієм та виробами медичного призначення.

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак, вже розроблено проекти чотирьох госпітальних округів в області та проведено відповідні розрахунки. В округах заплановано створити 4 лікарні інтенсивного лікування другого рівня, 3 лікарні інтенсивного лікування першого рівня, 25 лікарень планового лікування, 2 дитячі лікарні інтенсивного лікування та 3 лікарні відновного лікування. Також він відмітив, що минулий рік в охороні здоров’я області став роком продовження реформ та здійснення фундаментальних змін у медичній галузі. «Необхідно перебороти труднощі та досягти мети, яка дозволить забезпечити якісно новий рівень надання медичної допомоги, продовжити реформи і в подальшому побудувати якісно нову систему охорони здоров’я», - підсумував директор Департаменту охорони здоров’я. 

 

Область:

Полтавська область

Джерело:

Сайт Полтавської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...