Гадяцький коледж культури і мистецтв імені І.П. Котляревського забезпечує підготовку професійних кадрів для ОТГ

 2-3 березня на базі Гадяцького коледжу культури і мистецтв імені І.П. Котляревського відбувся семінар для працівників культури новостворених об’єднаних територіальних громад Полтавської області. У заході взяли участь начальник управління культури Полтавської ОДА Геннадій Фасій, начальник відділу культури Гадяцької РДА Лариса Труш, директор Гадяцького коледжу культури і мистецтв імені І.П. Котляревського Анатолій  Насменчук та ін.

«Навчання проводиться на базі саме цього коледжу, тому що це вищий навчальний заклад, який готує кадрів для нашої галузі», - зазначив Геннадій Фасій. Учасників заходу було поінформовано про основні проблеми функціонування закладів культури в умовах діючого законодавчого поля.

В свою чергу, Анатолій Насменчук, директор коледжу, ознайомив присутніх з специфікою підготовки фахівців для закладів культури в умовах децентралізації. Він зауважив, що випускники коледжу цінні тим, що вони  підготовлені за новою моделлю спеціаліста. Також він звернув увагу керівників підрозділів на те, що з 2010 року на базі навчального закладу функціонує відділення підвищення кваліфікації працівників культури. Тут вже діючі фахівці новостворених ОТГ мають змогу отримати або удосконалити існуючі знання і навички, необхідні  для вирішення завдань професійної  діяльності у відповідності до сучасних вимог.

У підтримку сказаного, учасникам семінару провели екскурсію учбовими класами навчального закладу та ознайомили з творчими доробками студентів та викладачів різних спеціальностей.

Нагадаємо, що Гадяцький коледж культури і мистецтв імені І.П. Котляревського розпочав свою роботу у 1955 році як технікум підготовки культосвітніх працівників. Він готував методистів-організаторів клубної роботи та працівників бібліотек. Наразі, коледж готує фахівців за такими спеціальностями: хореографія; образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація; інформаційна, бібліотечна та архівна справа; менеджмент соціокультурної діяльності. Серед випускників коледжу є чимало заслужених діячів мистецтв та працівників культури України, народних артистів України, письменників, режисерів і не тільки.

Область:

Полтавська область

Джерело:

Сайт Полтавської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 вересня 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...

26 вересня 2024

Як громади розвивають культуру та долають виклики в цій сфері — тези з брифінгу мерів

Як громади розвивають культуру та долають...

Культура — галузь, що часто залишається позбавленою належної уваги в суспільстві, особливо в умовах війни. Однак саме...

26 вересня 2024

Диджитальний перехід у культурі: чому це має хвилювати українців?

Диджитальний перехід у культурі: чому це має...

Cвіт невпинно диджиталізується, і вже ні для кого не є фантастичним той факт, що поруч зі звичайною реальністю існує...